ЗАТВЕРДЖЕНО ПЕРСПЕКТИВНИЙ ПЛАН ФОРМУВАННЯ ТЕРИТОРІЙ ГРОМАД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

На Урядовому порталі опубліковані розпорядження Кабінету Міністрів України про затвердження перспективних планів формування територій громад Запорізької, Львівської та Одеської областей. Таким чином, затверджено перспективні плани формування територій громад 24 областей України.

Розпорядженням передбачено створення на території Запорізької області 67 об’єднаних територіальних громад та охоплення 100% її території.

В Управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації роз’яснюють, усі громади області мають середній та високий рівень спроможності від 2,7 до 5. Чисельність населення 37 громад складає понад 7 тисяч осіб, і лише одна громада має чисельність населення до 3 тисяч осіб.

Перспективний план – це основа майбутнього адміністративно-територіального устрою базового рівня області.

Як наголосив Прем’єр Міністр України Денис Шмигаль, затверджені перспективні плани – це двигун змін для окремих громад та країни загалом. Це основа майбутніх територіальних громад. Таким чином, втілюється в життя принцип «сильна громада – успішна країна».

Нагадаємо, пропозиції щодо перспективного плану формування територій громад Запорізької області розроблені облдержадміністрацією відповідно до Методики формування спроможних територіальних громад за результатами консультацій за участі народних депутатів України, представників районних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, Асоціації міст України, асоціацій об’єднаних територіальних громад, Програми «U-LEAD з Європою», з урахуванням рекомендацій та зауважень Міністерства розвитку громад та територій, та направлені в установленому порядку до Кабінету Міністрів України у лютому 2020 року.

Більш детально зі змістом зазначеного розпорядження можна ознайомитися тут.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

https://www.zoda.gov.ua/news/