ДО ДЕРЖАВНОЇ ПРОГРАМИ «ДОСТУПНІ КРЕДИТИ 5-7-9%» ДОЛУЧИЛИСЯ НАЙБІЛЬШІ БАНКИ КРАЇНИ

Цього тижня відбулася презентація державної програми «Доступні кредити 5-7-9%». Ця програма передбачена для створення і розширення власного мікро- та малого бізнесу під рекордно низький відсоток − 5, 7 або 9% на суму до 1,5 млн грн строком до 5 років.

За повідомленням Міністерства фінансів України, до цієї програми долучилися найбільші банки країни.

Зокрема, угоди щодо участі у державній програмі «Доступні кредити 5-7-9%» з Фондом розвитку підприємництва підписали Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк, Укрексімбанк.

За попередніми оцінками, близько 50 000 позичальників зможуть взяти участь у програмі вже у 2020 році. Це сприятиме зростанню рівня зайнятості в Україні, розвитку інноваційних та ефективних підприємств, а відтак розширюватиме податкову базу та збільшуватиме доходи до державного бюджету України, що дозволить безперебійно фінансувати програму.

Довідково. 

Державна програма “Доступні кредити 5-7-9%” ініційована Президентом України та Кабінетом Міністрів України з метою широкої державної підтримки інвестиційних проєктів для українських мікро- та малих підприємств. 

Діятимуть три можливі ставки кредитування – 5%, 7% або 9%, які залежатимуть від розміру бізнесу (до 25 млн грн річної виручки або від 25 до 50 млн грн) та строку його діяльності (до 12 місяців, понад 12 місяців). Додатково ставка кредитування знижуватиметься на 0,5% річних за кожного найманого працівника, але не менше ніж до 5% річних. 

Фактичне кредитування здійснюватиметься банками – партнерами Програми. 

За умовами Програми можна отримати до 1,5 млн грн кредиту строком до 5 років, кредитне фінансування має бути спрямоване підприємцями-учасниками виключно на купівлю або модернізацію основних засобів, а також на ремонт або реконструкцію виробничих приміщень.

https://www.zoda.gov.ua/news/