Річний звіт голови Комишуваської селищної ради за 2019 рік

Звіт голови Комишуваської селищної ради Юрія Карапетяна за 2019 рік

Діяльність селищної ради, її виконавчого комітету спрямована на забезпечення виконання повноважень, направлених на розв’язання проблемних питань розвитку території, задоволення соціально-економічних потреб населення, здійснення від імені територіальної громади та в її інтересах функцій і повноважень місцевого самоврядування, визначених діючим законодавством.

Всю свою роботу селищна рада і її виконавчий комітет виконують відповідно до нашого основного Закону «Про місцеве самоврядування в Україні», Конституції України та інших підзаконних нормативно – правових актів.

Інтереси громади в селищній раді представляють 26 депутатів. З метою вивчення, попереднього розгляду і підготовки питань, які належать до повноважень ради, здійснення контролю за виконанням рішень ради, її виконавчого комітету, утворено 5 постійно-діючих комісій. Першочерговими питаннями на розгляді сесій, засіданнях виконкомів постійних та громадських комісій, загальних зборах громадян є питання соціально-економічного розвитку територіальної громади. Вагоме значення мають питання фінансової діяльності, поповнення бюджету, контролю за його виконанням.

Декілька слів про організаційно-масову роботу ради та виконавчого комітету. Так у 2019 році було проведено 17 сесій. До сесії готуються всі депутати і працівники апарату виконавчого комітету. Для підготовки питань на розгляд сесії постійно залучаємо тих чи інших спеціалістів. У 2019 році було проведено 26 засідань виконавчого комітету, на яких розглянуто та прийнято 235 питань.

З метою повного інформування населення в приміщенні адміністративного будинку селищної ради  на стенді розміщено графіки прийому громадян, як посадових осіб  селищної ради, так і  посадовців вищих органів державної влади. Такі графіки прийомів є в адміністративних приміщеннях колишніх сільських рад. Постійно поновлюється на стендах  інформація про проведення прямих телефонних  ліній  за участю керівництва та фахівців вищих  органів державної влади. З метою створення більш доступного способу звернень громадян  у приміщенні адміністративного будинку селищної ради встановлено скриньку звернень, скарг та пропозицій. Відтепер кожен громадянин може безперешкодно звернутися до селищного  голови з будь-якого питання та отримати відповідь на відповідне звернення.

Протягом  2019 року виконавчим комітетом отримано та опрацьовано 612 звернень з яких  28 колективних звернень, кількість підписів під колективними зверненнями поставили 589 заявника.

На першому місці, перебувають питання  аграрної політики і земельних відносин  (363),  на другому місті за актуальністю – питання житлової політики (39) на третьому місті – комунального господарства (29), питання  соціального захисту (23).

Протягом останніх років найбільш актуальною групою питань  залишаються звернення аграрної політики і земельних відносин. У цій тематичній групі громадяни порушували питання щодо надання дозволу та затвердження документації із землеустрою, передача земельних ділянок у власність, як в порядку безоплатної приватизації так і шляхом викупу та в користування на умовах оренди.

Значною залишається і кількість виданих довідок – так в 2019 році видано 4760 довідок, проводиться  робота по вчиненню нотаріальних дій з питань, віднесених законом  про органи місцевого самоврядування, так  було вчинено 438 нотаріальних дії. Зафіксовано 71 адміністративних правопорушення. Прийнято 984 заяви на реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання. Зареєстровано 655 осіб,            знято з реєстрації 329 осіб, 2 особам відмовлено в реєстрації через неповний пакет документів. Видано 819 довідок Ф.13 та Ф.16. Надано відповідь  на 367 запитів прокуратури, суду, виконавчої служби, СБУ, поліції та інших державних органів. Надано 12 звітів до Головного управління статистики у Запорізькій області, 12 до Відділу ведення державного реєстру виборців апарату Оріхівської районної держадміністрації, 48 до Оріхівського сектору державної міграційної служби, 48 до Оріхівської РВК. Щомісячно поновлюється погосподарсикий облік по старостинським округам щодо зареєстрованих/знятих з реєстрації місця проживання. Щомісячно поновлюється реєстр відділу освіти щодо зареєстрованих/знятих з реєстрації місця проживання дітей. Громадянам надається консультація щодо втрати, обміну паспорта, вклейки фото по досягненню 25,45 віку та отримання паспорту вперше дітям, які досягли віку 14 років. Ведеться робота з наповнення Реєстру Територіальної Громади (РТГ) щодо реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання.

 

За 2019 рік по територіям громади було витрачено:

  • Комишуваська селищна рада – 38 млн. 773 тис. 702 грн;
  • Зарічненська с/р – 6 млн. 094 тис. 509 грн;
  • Новоіванівська с/р – 4 млн. 884 тис. 789 грн;
  • Новояковлівська с/р – 4 млн. 926 тис. 138 грн;
  • Новотавричеська с/р – 7 млн. 469 тис. 972 грн;
  • Яснополянська с/р – 3 млн. 860 тис. 798 грн;
  • Новотроїцька с/р – 923 тис. 469 грн;
  • Щасливівська с/р -2 млн. 750 тис. 750 грн.

За використану електроенергію по Комишуваській територіальній громаді було сплачено всього 1 млн. 551 тис. 602 грн.

За використання газу для опалення приміщень садочків, шкіл та адмінбудівель громади було витрачено 1 млн. 381 тис. 186 грн.

За використану теплоенергію по Комишуваській територіальній громаді було сплачено всього 2 млн.196 тис. 063 грн.

Тепер детальніше зупинюсь на роботах, які були виконані в 2019 році.

 

Культура

В КЗ « Комишуваський  територіальний  будинок  культури» на 01.01.2019р.  працює  20  працівників, з них – 12 чоловік керівного та творчого складу,

З того часу, як в громаді почали звертати увагу на культуру, сприяти розвитку її матеріальної частини та піклуватися  про комфортні умови праці її працівників,- люди з великим інтересом приходять на всі культурно-масові заходи, приймають участь в підготовці та проведені свят.

В закладах культури громади діє  38  клубних формувань  в них   387 учасників.

9 – Вокально- хорових  колективів  – 77 учасників.

5 – театральних колективів -51 учасник.

4 – колектива, що займаються хореографією -57 дітей.

З великим задоволенням  жителі громади  та діти беруть участь в роботі любительських об’єднань та клубів  за  інтересами , яких нараховується -20, учасників- 202.

В Комишуваській ОТГ, Оріхівського району по закладам культури веде роботу

 

9 вокальних  колективів :

Новотаврічеський сільський Будинок культури

-«Червоне намисто» -10 дітей – керівник  Скрута Валентина.

Зарічненський сільський Будинок культури

– Народний вокальний  аматорський ансамбль «Берегиня» -15 чоловік;

-Та  дитячій вокальний ансамбль «Веселі нотки» – 7 дітей –керівник Нагула Павло.

Новоіванівський сільський клуб  – Вокальний колектив « Гармонія»- 8 чоловік-керівник Худоба Любов.

– Вокальний колектив «Дзвіночки»-7 дітей.

Жовтокручанський сільський клуб

-Вокальний колектив «Вербиченька»-17 чоловік- керівник Кіт Наталія.

Яснополянський сільський будинок культури

– вокально-шумова група «Зоряночка» – 9 дітей –керівник Худоба Любов.

Новояковлівський сільський будинок культури

Дитячий вокальний иколектив  «Гама» – 4 чоловік.

Хореографію представляють 2 колективи –« Smilе» Комишуваський СБК-  керівник Франко Діана 40  діточок        ( три вікові категорії)

Танцювальний колектив «Бойківчата» -17  діточок  різного віку  в Новояковлівському сільському Будинку культури- керівник  Прокопенко Євгенія.

Театральний жанр:

В Комишуваському СБК – театральний гурток -15 дітей –керівник Франко  Діана.

В  Новояковлівському сільському Будинку культури  дві групи -16  дорослих та 10 дітей, веде гуртки Прокопенко Євгенія.

В Комишуваському БК у 2019 році, був проведенний капітальний ремонт приміщення туалету та зовнішні роботи з облаштування сцени та укріплення фундаменту будівлі на суму 794 тис. 073 грн. Встановлено одна вхідна та три допоміжних дверей на суму 18 тис. 455 грн. Два конвектора на суму 6 тис. 704 грн. Мобільна автономна акустична система на суму 31 тис. 780 грн. Сплітер на суму 2 тис. 438 грн. Світильники ЛЕД на суму 13 тис. 899 грн. Комплект передавачів на суму 3 тис. 803 грн. Висаджено ялівців на теріторії Комишуваського БК на суму 8 тис. 100 грн.

На протязі року  в  Новояковлівський  СБК було встановлено чотири теплообмінники на суму 129 тис. 040 грн.

В Жовтокручанський СК було встановлено стабілізатор напруги на суму 5 тис. 006 грн.

В Новотаврічеський БК придбано сукні на суму 9 тис. 709 грн.

Протягом року було здійснено придбання матеріалів для загальних потреб на суму 122 тис. 914 грн. 

Заробітна платня працівникам культури загалом по громаді склала 962 тис. 47 грн.

 

Бібліотеки

 

КЗ «Комишуваська центральна територіальна бібліотека» нараховує 2 селищні бібліотеки та 9 сільських бібліотек-філій. У 2019 році для бібліотек громади передплачено 105 екземплярів періодичних видань на суму 24 тис. 785грн. Кожна бібліотека в середньому одержала 5-9 журналів та газет. Для розкриття змісту книжкового фонду в бібліотеках громади були оформлені різні за формою і тематикою книжкові виставки та перегляди літератури, які були присвячені знаменним датам та визначним подіям у нашій державі.

Бібліотеки співпрацюють з будинками культури, школами, громадськими організаціями розташованими на території громади.

Заробітна плата працівникам бібліотек по громаді склала – 693 тис. 466 грн.

 

Музична школа 

В Комишуваській дитячій музичній школі навчається 52 учні та працює 6 викладачів. Школа має фортепіанний відділ, класи гітари та сольного співу.

На базі школи працює зональне методичне об’єднання для викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів Оріхівського, Пологівського, Гуляйпільського та Запорізького районів.

В 2019 році викладачі музичної школи взяли участь у багатьох конференціях, семінаріях, конкурсах, фестивалях.

На базі Дитячої музичної школи Комишуваської селищної ради, було проведено обласний методичний практикум з фаху фортепіано для викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів.

За 2019 рік викладачі та вихованці школи взяли участь майже у всіх святкових заходах громади.

В 2019 році Комишуваська селищна рада розпочала капітальний ремонт та була зроблена система опалення з місцевого бюджету для музичної школи

на суму 60 тис. 506 грн 

Заробітна платня працівникам школи склала 922 тис. 218 грн.

 

Спорт

В 2019 році, було виготовлено проект щодо реконструкції багатофункціонального стадіону в смт. Комишуваха на суму 230 тис. 847 грн.

На умовах співфінансування у 2020 році 1 млн. 792 тис. 625 грн. що складає 10% від кошторисної вартості об’єкту будівництва,загальна вартість реконструкції об`єкту складає 17млн.926тис.625грн.

В умовах об`єднаних територіальних громад поступово набуває розвитку спорт. Проведення спортивних змагань здійснюється відповідно до єдиного календарного плану.

Упродовж 2019 навчального року учні закладів загальної середньої освіти брали участь у спортивно-масових заходах шкільного, районного та обласного рівнів.

  • Першість району з футболу серед учнів загальноосвітніх шкіл – IІІ місце;
  • Обласний юнацький турнір з вільної боротьби – ІІІ місце;
  • Районний турнір з міні-футболу (діти 2007-2009 року народження) – ІI місце;
  • Кубок Комишуваської ОТГ серед юніорів;
  • Регіональний турнір з волейболу серед чоловіків;
  • Тенісний турнір серед школярів;

До Дня фізичної культури і спорту в Україні  на території громади проведено турніри з  волейболу. По закінченню сезону, на центральному стадіоні смт. Комишуваха, було проведено обласний турнір з міні-футболу серед ветеранів. Переможці змагання отримали Кубок, медалі, грамоти, цінні подарунки.

 

Шкільна освіта

Основною темою  зараз і минулого навчального року для нас стала Нова українська школа.

1 вересня 2019 року першокласники прийшли до Нової української школи. Завдяки злагодженій співпраці працівників Комишуваської селищної ради та допомоги держави і області, на виділені кошти для реалізації освітньої реформи  забезпечено з метою поліпшення навчально-матеріальної бази закладів освіти  за кошти ДБ та на умовах співфінансування (ДБ + МБ) придбано:

– комплекти мультимедійного обладнання для 5-ти перших класів (НУШ) (99 тис. 475 грн – ДБ, 162 тис. 815 МБ)

–  комплекти меблів для 5-ти перших класів (НУШ) (108 тис. 523 грн – ДБ, 196тис. 842 грн – МБ);

– дидактичний матеріал для 4-х перших класів (НУШ) (102 тис. 208 грн ДБ) ;

– стаціонарні комп’ютери (Новотавричеська ЗОШ,. НВК «Джерело») 84 тис. 083 грн. та оснащення інтернет мережами (оптоволокно) (Новотавричеська ЗОШ,. НВК «Джерело», Зарічненська гімназія) 328 тис. 594 грн. ДБ.

Відповідно урізноманітнюються варіанти організації навчального простору в класі. Крім класичних варіантів, використовуються новітні, мобільні робочі місця, які легко трансформувати для групової роботи. Своє навчання діти почали за сучасними одномісними, зручними, кольоровими партами, що виготовлені відповідно до чинних в Україні стандартів

Окрім того, першачки, безкоштовно отримали набори LEGO, які допоможуть дітям опановувати матеріал цікаво та наочно.

У 2019 році для старшокласників КЗ НВК «Джерело було проведенно заміну всіх меблів на суму – 550 тис. 000 грн.МБ.

Для дітей з особливими потребами у 2019 році, в опорному закладі була зроблена та обладнана ресурсна кімната з ДБ у сумі 245 тис. 515 грн                (комплект мультимедійного обладнання, меблі, обладнання для навчання та інтерактивний стіл), та спортивне обладнання у сумі 31 тис. 929 грн для Зарічненської гімназії.

В 2019 році продовжувалися роботи із заміни старих вікон на пластикові в школах громади. На це було витрачено 193 тис. 788 грн. (Новоіванівська філія – 14 вікон, Зарічненська гімназія – 18 вікон, Щасливський НВК – 1 двері, Новотаврічеська ЗОШ – 1 двері, 2 вікна).

На проведення косметичного ремонту по школах було виділено 76 тис. 893 грн..

В 2019 році для Щасливівської школи було побудовано дві туалетні кімнати з діючими водогонами та каналізацією на суму 52 тис. 177 грн.

Завершився капітальний ремонт приміщення їдальні КЗ «НВК «Джерело», де навчаються 1-4 класи. Тут розміщено роздавальну та санітарно-гігієнічну кімнати і 2 зали для прийому їжі та встановлено теплообмінник.

На сьогодні триває 3-7 черга робіт реконструкції опорного закладу освіти КЗ «НВК «Джерело» по внуттрішнім роботам. У 2019 році, витрачено коштів на суму 8 млн. 611 тис. 696 грн.

В 2019 році,була замінена теплова мережа в КЗ НВК «Джерело» на суму 56 тис. 450 грн.

У 2019 році, розпочато реконструкцію мультифункціонального майданчика для занять ігровими видами спорту в КЗ НВК «Джерело» за адресою вул. Шкільна 42, на суму 1 млн. 486 тис. 941 грн. за формулою 50% ДБ. 50% МБ.

У 2019 навчальному році з метою поліпшення навчально-матеріальної бази закладів освіти за кошти ДБ та на умовах співфінансування (ДБ + МБ) придбано:

– комплекти мультимедійного обладнання для 5-ти перших класів (НУШ) (99 тис. 475 грн – ДБ, 162 тис. 815 грн.МБ)(Комишуваха, Зарічне, Новотаврія)

–  комплекти меблів для 5-ти перших класів (НУШ) (108 тис. 523 грн – ДБ, 196 тис. 842 грн – МБ); (Комишуваха, Зарічне, Новотаврія)

– обладнання для  ресурсної кімнати з ДБ у сумі 245 тис. 515 грн ( комплект мультимедійного обладнання, меблі, обладнання для навчання);(Комишуваха)

– для дітей з особливими потребами придбано спортивне обладнання (31 тис. 929 грн (Зарічненска гімназія));

– дидактичний матеріал для 4-х перших класів (НУШ) (102 тис. 208 грн ДБ);(Комишуваха, Новотаврія)

– стаціонарні комп’ютери (Новотавричеська ЗОШ,. НВК «Джерело») 84 тис. 083 грн та оснащення інтернет мережами (оптоволокно) (Новотавричеська ЗОШ,. НВК «Джерело», Зарічненська гімназія) 328 тис. 594 грн.ДБ.

Придбання основних засобів для освіти склало:

 Новотавричеська ЗОШ 

комплект меблів НУШ для  ІІ класу  (34 тис.188 грн. МБ)

Яснопоянська ЗОШ

насас «Водолей» – 3 тис. 720 грн.

Щасливська філія:

насос глибинний – 2 тис.977грн., бак нержавіючий – 901 грн., комплект меблів для їдальні – 10 тис.116 грн., зонт витяжний – 5 тис.200 грн., конвектор – 1 тис.270 грн., комплект підставок для конвектора – 245 грн., насос глибинний –         3 тис.098 грн., електроводонагрівач – 2 тис.209 грн.

КЗ «НВК «Джерело»:

меблі для їдальні – 29 тис.340 грн., обладнання для їдальні – 12 тис.400 грн.,

вішалки в їдальню – 4 тис.900 грн., жалюзі вертикальні (для ресурсної кімнати) – 3 тис.580 грн., кушетка процедурна –     3 тис.500 грн., теплообмінник (для їдальні) – 32 тис.420 грн., меблі для учнів (5-11 класів) – 550 тис. грн., ялівці –             7 тис.215 грн.

Не менш важливим питанням щодо створення сприятливих умов для доступу школярів до якісної освіти та збереження здоров’я є організація підвезення учнів до закладів освіти громади. У 2019 навчальному році шести шкільними автобусами перевозилися 296 учнів та педагогічні працівники. Шкільними автобусами здійснюється підвіз на олімпіади, конкурси, спортивні змагання, екскурсії, учасників ЗНО.

Весь транспорт, який знаходиться на балансі закладів освіти, у задовільному стані. Проводяться необхідні ремонти, своєчасна діагностика.

На паливно-мастильні матеріали використано 866 тис. 498 грн., на запасні частини – 33 тис.260 грн.

На проведення техогляду, страхування транспорту, водіїв використано 10 тис.800 грн.

У 2019-2020 н.р., на умовах спів фінансування, планується придбання шкільного автобуса для підвезення учнів Новоіванівської філії КЗ «НВК «Джерело». В цьому році повторно було виділено 1млн. грн.

Повноцінне раціональне харчування є найважливішою складовою формування здоров’я дитини.

Кошти, які були виділені з місцевого бюджету на харчування дітей по школах громади склали 843 тис. 303 грн.

У 2019 навчальному році у школах працювало 130 педагогічних працівників. Рівень доплати за престижність педагогічної праці був фіксованим і складав 20% – максимальну можливу доплату.

На заробітну платню вчителів громади (у тому числі інклюзивна освіта) виділено з державного бюджету 21 млн. 564 тис. 128 грн. та з місцевого бюджету 5 млн. 833 тис. 076 грн.

 

Дошкільна освіта

Для задоволення потреб в отриманні дошкільної освіти в громаді  функціонує 6 закладів ( 4 окремих і 2 у складі НВК),  де здобувають  освіту 335 дитини віком від 1 до 6 років.

Із метою вирішення проблеми щодо розвантаження закладу проводяться ремонтні роботи по відновленню приміщення колишнього дитячого садка по вул. Смирнова 1. Ця будівля розрахована на дві групи. Також буде зала для проведення різних святкових заходів, їдальня. Все буде облаштовано за новітніми технологіями та вимогами. Інноваційним стане те, що в дитячому закладі працюватиме соляна кімната. На це виділено 2 млн. 236 тис. 682 грн., з них 2 млн. грн це субвенція з обласного бюджету та 236 тис. 682 грн. з місцевого бюджету.

На весні 2020 року, планується завершення реконструкції дитячого садочку.

За рахунок місцевого бюджету було проведено капітальний та поточний ремонти санвузлу у групі КЗ «ДНЗ «Казка» на загальну суму 199 тис.987 грн.

В підрозділі дошкільної освіти в поточному році зроблено ремонт у приміщенні їдальні, водопостачання у харчоблок та їдальню яка входить до складу Щасливської філії КЗ «НВК «Джерело».

Придбання основних засобів для закладів дошкільної освіти в 2019 році:

 «Казка»

Електро м’ясорубку, пральні машини, наматрацники, ялинка штучна, акустична система, столи виробничі, витратні матеріали на суму 87 тис. 560 грн.

«Червона шапочка»:

Холодильник, насос,килимове покриття, столи виробничі, ялівці на суму 31 тис. 817 грн.

«Перлинка»:

Пилосос, ялівці, поточний ремонт на суму 20 тис. 112 грн.

«Сонечко»:

Килимове покриття, витрати на матеріали на суму 6 тис. 776 грн.

 Магдалинівської філії (д/с)

Набір посуду – 1870 грн. 

На харчування дітей у садочках з місцевого бюджету було виділено 1 млн. 046 тис. 730 грн.

Заробітна платня персоналу дитячих садочків за 2019 рік  загалом по усій громаді склала 5 млн. 964 тис. 051 грн.

 

Позашкільна освіта

На сучасному етапі позашкільна освіта, інтегруючись у загальному освітньому просторі, виступає одним із основних чинників всебічного розвитку, соціалізації, навчання та виховання школярів. Подальший розвиток позашкільного закладу, його осучаснення є нагальною потребою.

Так, 193 тис. 755 грн. було виділено з місцевого бюджету на поточний ремонт приміщень корпусу технічних гуртків Комишуваського Будинку дитячої та юнацької творчості. Окрім поточного ремонту, за кошти місцевого бюджету було придбано матеріалів на суму 4 тис.354 грн.

Придбання основних засобів для БДЮТ у 2019 році:

Акустична система на суму 11 тис. 729 грн.

На заробітну платню викладачів будинку дитячої на юнацької творчості з місцевого бюджету було виділено 1 млн. 322 тис. 670 грн.

 

Соціальний захист

Одне із головних завдань роботи Комишуваської селищної ради – соціальний захист населення.

На території Комишуваської селищної ради проживають такі категорії пільговиків:

Діти сироти 7
Діти позбавлені батьківського піклування 18
Прийомні сім’ї 2
Діти внутрішньо переміщених осіб 12
Внутрішньо переміщені особи 21
Багатодітні сім’ї 140 в них дітей 497
Учасники бойових дій АТО 110
Діти інваліди від 0 до 18 21
Діти інваліди від 18 до 35 56
СЖО 12
Учасники війни 173
Учасники бойових дій ВВВ 13
Учасники бойових дій миротворці 55
Інваліди війни 1

 На виконання соціальних програм Комишуваської ОТГ було витрачено 3 млн. 019 тис. 799 грн.

Виконавчий комітет селищної ради з метою соціальної захищеності різних груп населення від безробіття, підписав з Оріхівським районним центром зайнятості договір про спільну діяльність з організації громадських робіт. Фінансування громадських робіт, до яких було залучено 11 чол. зареєстрованих безробітних, здійснювалося на підставі розподілу коштів місцевого бюджету, передбачених на реалізацію Програми організації оплачуваних громадських робіт на території Комишуваської селищної ради на 2019 рік, та коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття на загальну суму – 40 тис.грн., кошти місцевого бюджету на умовах співфінансування 39 тис. 935 грн.

Для забезпечення харчування дітей в загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах громади було організовано за рахунок коштів місцевого бюджету безкоштовне харчування дітей:

–           учнів 1- 4 класів загальноосвітніх навчальних закладів – 526 дітей;

–           звільнено від сплати за харчування дітей пільгових категорій в дошкільних навчальних закладах – 16 дитини.

У 2019 році було проведено виплату непрацюючим фізичним особам, які надають соціальні послуги, у межах обсягів, встановлених Оріхівською районною державною адміністрацією у сумі – 42 тис. 980 грн.

У червні 2019 року з місцевого бюджету було виділено         на оздоровлення та відпочинок 10 дітей з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у дитячому оздоровчому таборі «Лазурна райдуга» витрачено 137 тис. 970 грн.

Управлінню соціального захисту населення Оріхівської районної ради Запорізької області було виділено 195 тис. 077 грн.  , з них:

– для виплат фізичним особам, що надають соціальні послуги непрацездатним особам 128 тис.595 грн

– для надання допомоги хворим з хронічною нирковою недостатністю в сумі 66 тис.482 грн.                                    –КЗ «Оріхівська центральна районна лікарня» Оріхівського району Запорізької області було виділено 1 млн.432 тис. 054 грн  , з них:

– на утримання та на виконання програм по охороні здоров’я – 1 млн. 183 тис. 500 грн;

– на придбання комп’ютерної техніки з метою підключення до центрального компоненту e-Health – 248 тис. 554 грн.

– 70 тис. 000 грн.  на утримання Оріхівської районної ради Запорізької області”.

– 8 тис.640 грн  на відшкодування витрат ПАТ «Укртелеком» за надані послуги пільговим категоріям мешканців Комишуваської ОТГ.

-1 млн. 104  тис.184 гривень  Утримання КУ «Центр надання соціальних послуг” Таврійської сільської ради Оріхівського району Запорізької області

 

 Медична сфера

 На охорогу здоров’я у 2019 році, Комишуваською ОТГ було витрачено  14 млн. 993 тис. 467 грн.

З них медична субвенція у сумі 8 млн. 700 тис. грн. була перерахована на вторинну медицину до Оріхівської ЦРЛ.

 Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Комишуваської селищної ради Оріхівського району Запорізької області повідомляє про наступні витрати галузі охорони здоров’я здійснені за 2019 рік: 6 млн.130 тис.808 грн.

Кошти загального фонду – 4 млн.298 тис.194 грн.

Заробітна плата з нарахуваннями – 1 млн.323 тис.423 грн.

Електроенергія, газопостачання та комунальні послуги – 465 тис. 273 грн.

Матеріали обладнання інвентар, господарські товари, канцтовари – 168 тис.804 грн.

Паливно-мастильні матеріали –245 тис. грн.

Медикаменти та перев’язувальні матеріали – 93 тис.014 грн.

Медичні інструменти та обладнання – 117 тис.542 грн

Інші матеріали – 50 тис. грн

Послуги, окрім комунальних –562 тис.583 грн              Пільгові категорії населення, яким в законодавчому порядку визначено безоплатне або пільгових умовах відпуск лікарських засобів повністю були забезпечені необхідними препаратами, відповідно до національного переліку. За 2019 рік було використано 48 тис.305 грн.

Кошти спеціального фонду – 1 млн. 832 тис. 614 грн

  1. Продовжено ремонтні роботи з «Реконструкції третього поверху Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико – санітарної допомоги» Комишуваської селищної ради Оріхівського району Запорізької області. В 2019 році було використано 933 тис.052 грн. ДБ.
  2. Розроблено робочий проект «Реконструкція четвертого поверху КНП «ЦПМСД» 76 тис.000 грн.МБ.
  3. Придбано автомобіль Renault Logan вартістю 319 тис.800 грн. ОБ., для Новоіванівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини.
  4. Встановлено газобалонне обладнання на два автомобілі ЗАЗ СЕНС – 23 тис. грн.МБ.
  5. Придбано компьютерну техніку на сумму 33 тис. 924 грн.МБ.
  6. Придбано дороговартісне медичне обладнання на суму 415 тис.038 грн,МБ.-ОБ. а саме:
  • Автоклав;
  • Рентген обладнання для стоматологічного кабінету;
  • Обладнання для фізіотерапевтичного кабінету.

На території Комишуваської ОТГ діють наступні програми за кошти МБ.:

  1. Програми боротьби з онкологічними захворюваннями . За 2019 рік програмою використано 331 тис.105грн.
  2. Програма вдосконалення надання медичної допомоги хворим нефрологічного профілю.  У 2019 році було використано 138 тис.219 грн.
  3. Програма профілактики ВІЛ інфекції, догляду та підтримки ВІЛ – інфікованих і хворих на СНІД .

У 2019 році було використано 3 тис.840 грн.

4.Програма протидії захворювання на туберкульоз

Кошти програми спрямовані на проведення вакцинації проти туберкульозу на суму 76 тис.400 грн.

5.Програма профілактики вірусних гепатитів та грипу для медичних працівників  – профінансовано 5 тис.106 грн.

6.Програма утримання фельдшерських пунктів та пунктів. За 2019 рік використано 773 тис. 744 грн, кошти були спрямовано на оплату праці працівників фельдшерських пунктів та пунктів здоров`я.

 

Найменування Сума
1. Заміна вікон в Новотавричеській АЗПСМ 86 тис.704 грн.
2. Проведено поточний ремонт стоматологічного кабінету Зарічненської АЗПСМ 149 тис.250 грн.
3. Забезпечення лікарів медичним обладнанням згідно табеля оснащення

(тонометри, фонендоскопи, пікло-флуометри, ваги для дорослих, ростоміри, отоофтольмоскопи, кушетки трансформери і т.д.)

117 тис.542 грн
4. Придбали меблі  на третій поверх Комишуваської АЗПСМ. 132 тис.205 грн.
5. Ремонт системи опаленя та заміна вікон в котельні   Комишуваської АЗПСМ 132 тис.956 грн.
6. Дооснащення компьютерною технікою лікарів закладу ( Комишуваська АЗПСМ, Новотавричеська АЗПСМ) 33 тис.924 грн.
7. Поточний ремон фойє Комишуваської АЗПСМ 20 тис.100 грн.
8. Закуплено вогнегасники на всі амбулаторії та ФП 4 тис.950грн.

У перспективу 2020 року планується здійснити роботи по утепленню фасаду.

Фінансування проводить Український фонд соціальних інвестицій, у рамках Проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. Покращення первинної медицини у сільській місцевості (УФСІ VIІ)», який фінансується Урядом Федеративної Республіки Німеччина через Німецький банк розвитку. Зведений кошторисний розрахунок затверджений у сумі 9 млн.587 тис.680 грн.

 

ЦНАП

30 жовтня 2019 року, в смт. Комишуваха відбулося відкриття Центру надання адміністративних послуг від Програми «U-LEAD з Європою».

Громада має також підтримку в формуванні структури та штату ЦНАП, в навчанні персоналу, підвищення його кваліфікації, включаючи ділову етику та гендерний аспект. Крім того, Програма надала меблі для облаштування робочих місць для персоналу та місць для відвідувачів ЦНАП, офісну техніку, програмне забезпечення».

ЦНАП це місце де кожен з вас зможе швидко та у комфортних умовах отримати 89 видів адміністративних послуг:

Послуги з реєстрації місця проживання;

Послуги з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців;

Послуги з земельних питань та видачі витягу з ДЗК;

Послуги Пенсійного фонду;

Послуги з державної реєстрації актів цивільного стану та нотаріальних дій;

 

Благоустрій територіальної громади

 

На благоустрій селищ та сіл було витрачено 4 млн. 977 тис. 591 грн.

150 тис. грн. було витрачено на встановлення вуличного відеоспостереження.

18 тис. 279 грн. витрачено на послуги з дозволів по приєднанню до електромереж.

256 тис. 586 грн. розроблення ген. Плану з встановлення меж Комишуваської ОТГ.

1 млн. 146 тис. 636 грн. виконані роботи з капітального ремонту площі в межах паркової зони.

70 тис. грн. на виготовлення кошторисної документації на будівництво системи водопостачання по вул. Степній та вул. Центральній сщ. Новотавричеське.

2 млн. 235 тис. 848 грн. витрачено на утримання бригади благоустрою.

Протягом 2019 року КП «Комишуваський комунальник» забезпечив виконання необхідних робіт та надання житлово-комунальних послуг для населення та інших споживачів а також виконував роботи по благоустрою населенних пунктів на території громади Комишуваської селищної ради.

КП «Комишуваський комунальник» здійснює централізоване постачання технічної води та водовідведення стічних вод житлового масиву та бюджетних установ смт Комишуваха, селища Зарічне, с. Калинівка, с. Григорівське.

В період снігопадів проводилось очищення від снігу доріг по території Комишуваської об’єднаної територіальної громади, тротуарів та пішохідних доріжок по житловому масиву, та центральній вулиці Б. Хмельницького.

КП «Комишуваський комунальник» забезпечує функціонування бригади з благоустрою. Активно ведуться роботи:

  • по прибиранню вулиць смт Комишуваха;
  • по боротьбі з карантинними рослинами на території смт Комишуваха;
  • по косінню узбіччя доріг та паркової зони;
  • по насадженню дерев та кущів;
  • по поливу зелених насаджень центрального парку;
  • по обрізанню та обпилюванню кущів та дерев;
  • по облаштуванню та малярним роботам пам’ятників загиблим воїнам ВВВ.
  • павільйон для відпочинку – 1 шт.;
  • лавочки – 10 шт.;

Здійснено поточний ремонт дорожнього покриття, а саме:

Покриття граншлаком.

Покриття щебнем, засипка ям.

Планування майданчиків, дороги, вирівнювання ям.

Формування рову  для стоку дощових та талих вод.

 

  • Грейдерування обочин:
  • від смт. Комишуваха до с. Щасливе;
  • від с. Щасливе до с. Кущеве;
  • від с. Ж.Круча до с. Трудооленівка;
  • від с. Трудооленівка до с. Кущеве;
  • від с. Кущеве до с. Новоіванівка.

 Чистка доріг від снігових  заметів між селами та по вулицям в січні 2019 року

с. Григорівське, с. Тарасівка, с. Вільне, с. Новотавричеське, с. Калинівка, с. Одарівка, від с. Одарівка  до с. Новотроїцьке, с. Новорозівка.

  • смт. Комишуваха, вул. Б.Хмельницького, ділянка дороги від елеватора до залізничного вокзалу.

Грейдерування вулиць, майданчиків та шляхових доріг на суму 782 тис. 800 грн. в т. ч.:

–  Витрати на придбання паливно- мастильних матеріалів 311 тис.700 грн.,

– витрати на придбання шлаку доменного- 240 тис. грн.,

– витрати на заробітну плату водія та машиніста автогрейдера 231 тис.100 грн.

 

Поточний ремонт водопровідноїмережі с. Новотавричеське:

  • придбаня матеріалів на суму 56 тис. грн.

 

 Поточний ремонт водопровідної мережі с. Калинівка

придбання матеріалів на суму 80 тис. грн.

Також  було здійснено:

  • ямочний ремонт дорожнього покриття з використанням тротуарної плитки;
  • виготовлення та встановлення дитячих пісочниць;
  • косіння паркової зони та узбіччя доріг та місць загального користування;
  • боротьба з карантинними рослинами;
  • ліквідація стихійних звалищ;
  • обпилювання дерев;
  • забезпечення дровами одиноких пенсіонерів та інвалідів  -озеленення вул. Б. Хмельницького шляхом висадження хвойних дерев та догляд за ними.

Загальний бюджет громади за 2019 рік  становить : 94 млн.094 тис.069грн.

Доходи місцевого бюджету за 2019 рік становить: 31 млн.139 тис.588 грн.

На завершення хотілось би сказати, що рік, який минув, був дуже неоднозначний. З однієї сторони багато вже зроблено, а з іншої, існує ще багато планів, які зіштовхуються з різними перешкодами на шляху їх реалізації. Але завдяки наполегливій праці державних та територіальних органів є впевненість в тому, що всі ці надбання будуть реалізовані на благо жителів громади.

Завдяки реформі децентралізації ми створюємо сприятливі умови для праці та проживання жителів громади, які розуміють, що тільки спільними зусиллями можна досягнути бажаних результатів, та покращити свій добробут. В своїй діяльності громада відчуває підтримку як жителів громади, так і органів держаного управління. І надалі сподіваємося на тісну та плідну співпрацю.