Ще раз про оформлення субсидії

Напередодні нового опалювального сезону  та підвищення з 1 листопада тарифів на газ, тема субсидій є однією з найактуальніших для багатьох мешканців громади. Які ж документи потрібні аби оформити житлові субсидії? Хто має право на їх отримання? На ці та багато інших питань відповіла спеціаліст ІІ категорії відділу у справах дітей, соціального захисту та соціальної допомоги Комишуваської селищної ради Ірина Кравець: «Подати документи на отримання субсидії можуть усі бажаючі. Ніяких обмежень не існує. Для оформлення субсидії потрібно принести пакет документів: довідку про склад сім’ї, домову книгу, технічний паспорт на житло, заяву-декларацію про доходи. Якщо в сім’ї є студент, то, додатково, потрібна довідка з місця навчання. Є випадки, коли члени сім’ї прописані в одному населеному пунктів, а фактично проживають в іншому. В таких випадках до вже перерахованих документів потрібно принести акт та довідку про фактичне місце проживання від депутатів обох населених пунктів».

Для чого так багато довідок? Адже у більшості випадків для отримання субсидій необхідні лише заява і декларація про доходи?

За словами Ірини Миколаївни: «Ці додаткові довідки потрібні  у разі розгляду справи на комісії. Ця комісія створена при Оріхівській райдержадміністрації та наділена повноваженнями приймати рішення щодо призначення зазначеного виду адресної допомоги».

Під час бесіди Ірина Кравець ще раз зазначила, що оформлення субсидії на газове опалення відбувається в період з жовтня по квітень кожного року,  на пічне опалення – один раз протягом року. Документи спеціаліст ІІ категорії відділу у справах дітей, соціального захисту та соціальної допомоги Комишуваської селищної ради приймає кожен день, окрім середи. Саме в цей день вона відвозить подані від мешканців документи на субсидію в Оріхівське відділення соціального захисту населення.

Нагадаємо,  19 жовтня на екстреному засіданні уряду прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що з 1 листопада ціна на газ для населення в Україні зросте на 23,5%, для газопостачальних компаній ціна на газ складе 8550 гривень за тисячу кубометрів.