ТРИВАЄ ІНФОРМАЦІЙНО-РОЗ’ЯСНЮВАЛЬНА КАМПАНІЯ “ЧИСТА” ЕНЕРГІЯ ДЛЯ ВАШОЇ РОДИНИ”

У рамках проєкту ЄС Twinning “Розвиток відновлюваної енергетики України” Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України за підтримки ЄС проводить інформаційно-роз’яснювальну компанію, яка присвячена перевагам відновлюваних джерел у домогосподарствах.

Приватні домогосподарства можуть встановити:

  • сонячні панелі або вітроелектростанції, щоб генерувати власну електроенергію;

  • теплові насоси або твердопаливні котли – для опалення;

  • сонячні колектори – для нагріву води.

  • Використовуючи відновлювані джерела енергії, родини можуть повністю забезпечити свої потреби в електроенергії, тепловій енергії та гарячій воді. Це надійне енергозабезпечення, незалежність від енергопостачальників і, звичайно, економія сімейного бюджету, – прокоментував т.в.о. голови агентства Держенергоефективності Костянтин Гура.

  • І найголовніше: «зелена» енергія подарована природою. Вона екологічно чиста, відновлювана та дешевша в довгостроковій перспективі. При цьому, за останні 10 років вартість «чистих» технологій у світі значно скоротилася і продовжить зменшуватися, – наголосив заступник голови  Юрій Шафаренко.

Організатори впевнені, що кампанія сприятиме підвищенню обізнаності споживачів про можливості зменшення енергозалежності, покращенню якості та комфорту життя, формуванню культури ефективного використання енергії, у тому числі, із відновлюваних джерел енергії.

 

Довідково.

Дізнатися про переваги відновлюваних джерел енергії можна у відеоролику «Чиста енергія для Вашої родини!»

Крім цього, інформацію щодо переваг використання відновлюваних джерел енергії у приватних домогосподарствах та громадах можна переглянути в брошурах,  розроблених  Держенергоефективності спільно з Енергетичним регулятором  «E-Control» (Австрія) у рамках Проекту ЄС Twinning у 2020 році.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю