РЕКОНСТРУКЦІЯ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ЛІКАРНІ – ПОКАЗОВИЙ ПРОЄКТ ДЛЯ ВСІЄЇ УКРАЇНИ

Під час робочого візиту до Запоріжжя Прем’єр-Міністр України Денис Шмигаль відвідав обласну клінічну лікарню. Головний медичний заклад регіону за останні роки зазнав кардинальних змін завдяки програмі Президента «Велике будівництво».

Прем’єр-Міністр ознайомився з новим відділенням екстреної невідкладної медичної допомоги, реконструкція якого завершилася цього року. Відділення не лише зазнало повного капітального ремонту, а й повністю оновило філософію своєї роботи – тут об’єднали приймальне і реанімаційне відділення, аби мати можливість не втрачаючи дорогоцінних секунд, надавати допомогу особливо тяжким хворим. Сьогодні цей підрозділ лікарні вже працює у повному режимі.

Також Денис Шмигаль ознайомився з майданчиком санавіації, який вже запущено в роботу. Залучення медичного гелікоптеру – ще один з етапів перетворення запорізької обласної лікарні на перший в Україні  міжрегіональний медичний хаб, що об’єднає інтелектуальні, технічні та інші ресурсні можливості кількох медичних закладів. Цей проєкт Уряд планує масштабувати в межах України.

Зараз в запорізькій обласній лікарні триває реконструкція  вхідної групи – створюють новий центральний вхід з урахуванням вимог інклюзії, відновлюють лікарняне подвір’я. Окремо Прем’єр-Міністр звернув увагу на термомодернізацію, яку зроблено у головному корпусі медичного закладу. Денис Шмигаль наголосив – цей приклад мають наслідувати в усій Україні.

-Тут в обласній лікарні ми бачимо розвиток приймального відділення, відділення екстреної медицини. Важливо, що є енергозбереження самих об’єктів – цілий проєкт по утепленню і термомодернізації головного корпусу. Це дуже важливо на фоні зростання цін на енергоносії, я завжди наголошую, що сьогодні енергоефективність і енергозбереження є важливими  складовими національної безпеки в частині енергетики,  і споживання енергоресурсів нашої держави.  Такі проєкти показові, важливі, і ми наполегливо рекомендуємо всім бюджетним, комерційним організаціям, громадянам  України вживати заходів щодо енергозбереження, збереження тепла, пошуку альтернативних джерел енергії. Це дуже  важливо на фоні енергетичної і газової кризи, яка розгорнулася на Європейському  континенті, – зазначив Прем’єр-Міністр України Денис Шмигаль.