Комишуваська ОТГ поділилася досвідом щодо освоєння коштів інфраструктурної субвенції

7 травня Запорізький Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми “U-LEAD з Європою” та Мінрегіону України,  спільно з Запорізькою облдержадміністрацєю провели семінар на тему “Підготовка проектних заявок на фінансування за рахунок коштів субвенції на розвиток інфраструктури”. У навчальному заході взяли участь голова Комишуваської селищної ради Юрій Карапетян та заступник голови Надія Заяц.

Присутні мали змогу ознайомитися зі змінами в законодавстві щодо надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад та особливостями освоєння коштів субвенції.

Привітала учасників семінару керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко: Цього року бюджетна субвенція на розвиток об’єднаних територіальних громад складає 2,1 млрд грн, з них 132,7 млн грн отримають 44 об’єднані територіальні громади Запорізької області, – зауважила керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко. – Запорізька область за розміром отриманої інфраструктурної субвенції цього року посідає 5-е місце по Україні. Сьогодні на семінарі представники громад мають можливість не тільки оновити свої знання стосовно формування проектних заявок на використання коштів інфраструктурної субвенції, але й поділитися набутим досвідом, а «новачки» зможуть поставити запитання та обговорити підготовлені проектні заявки.

Під час заходу Надія Заяц,  ознайомила  учасників семінару з досвідом громади щодо освоєння коштів інфраструктурної субвенції, зокрема на комплексні проекти, термін впровадження яких перевищує один рік. Зокрема, вона повідомила, що  з обласного бюджету виділено  3 млн. грн. для реалізації наступних черг проекту «Реконструкція головної будівлі КЗ «Навчального-виховний комплекс» «Джерело». Планується в опорному навчальному закладі громади замінити системи опалювання та водовідведення, електропостачання, а також провести внутрішньо-оздоблювальні роботи. Вартість реалізації всього проекту становить 8932,1  млн. грн.