Комишуваська громада вшанувала учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого  – День вшанування  учасників бойових  дій на  території  інших держав та 30 – та річниця виведення  радянських військ  з Афганістану. Саме цього дня 1989 року останній  солдат покинув гірську країну, гідно виконавши  військовий обов’язок.

З цієї нагоди  у стінах Комишуваського будинку культури  відбулася концертна програма. В глядацькій залі зібралися воїни-інтернаціоналісти учасники та сім’ї загиблих в АТО, школярі, мешканці громади.

Зі щирими словами  вдячності  та поваги до присутніх  в залі звернувся голова Комишуваської селищної ради Юрій Карапетян: «Сьогодні  ми відзначаємо День вшанування учасників бойових  дій на  території  інших держав та тридцяту річницю виведення  радянських військ  з Афганістану. Саме цього дня 1989 року останній  радянський солдат покинув гірську країну, гідно виконавши  військовий обов’язок. Хоч війна і закінчилася, але й  через плин  часу  про неї нагадують обеліски та пам’ятники  на могилах бійців, яким не судилося  повернутися до  рідних осель живими. Схиляємо голови перед тими, хто пролив свою кров заради забезпечення миру.

Дякуємо вам, шановні учасники бойових дій, за мужність і героїзм, за високу громадянську відповідальність. Бажаємо усім, хто пройшов цей пекельний шлях, міцного здоров’я, щастя й миру, успіхів у праці та добробуту в родинах».

Вітальні слова  на адресу  учасників бойових дій висловив  колишній військовий перекладач, офіцер запасу,  за плечима якого безліч відповідальних місій на території багатьох країн світу, Віктор Горлов.

Куди б не закинула доля наших земляків, яким довелося брати участь у миротворчих операціях, вони завжди чесно й сумлінно виконували військову присягу. Тому сьогодні, за хоробрість,  надійність і благородство та з нагоди тридцятої річниці виведення військ з Афганістану, 9 учасникам бойових  дій на  території  інших держав Комишуваської громади було вручено нагороди. Медалями були нагороджені Іван Алещенко, Володимир Медвідь, Андрій Салій, Анатолій  Александров, Володимир Булава, Олександр Курдельчук, Володимир Малинка, Сергій Щербина, Олександр Шкарупіло.

Світлу пам’ять загиблих  під час  війни в Афганістані та тих, хто не дожив  до сьогодення, присутні вшанували  хвилиною мовчання.

У рамках заходів з вшанування  учасників бойових дій  на території  інших держав  за ініціативою місцевої організації воїнів-інтернаціоналістів та керівництва Комишуваської ОТГ, було організовано відвідування та впорядкування місць поховань померлих ветеранів війни громади Юрія Гусакова, Олександра Бредуна та Михайла Міненка. Побратими вшанували  воїнів покладанням квітів.