Голова Комишуваської селищної ради закликав голів ОТГ області об’єднатися та підтримати реформи Президента

Голова Комишуваської об’єднаної територіальної громади  Юрій Карапетян закликав голів ОТГ Запорізької області підтримати реформи ініційовані Президентом та об’єднатися, з метою продовження впровадження децентралізації. Проект тексту «Звернення голів об’єднаних територіальних громад Запорізької області щодо підтримки реформ, ініційованих Президентом України Петром Порошенком» було розіслано всім головам об’єднаних громад Запорізької області. До вашої уваги пропонуємо текст Звернення:

Звернення

голів об’єднаних територіальних громад Запорізької області

щодо підтримки реформ, ініційованих

Президентом України Петром Порошенко

Ми, голови об’єднаних територіальних громад Запорізької області, яким довірили представляти свої інтереси 86,8% населення області, закликаємо українців об’єднатися в підтримку реформ Президента України Петра Порошенка!

Було дуже багато скептиків та критиків реформи Децентралізації. Але вона відбулась. Відбулась успішно насамперед завдяки зусиллям глави держави, який твердо та послідовно впроваджував реформу. Передача влади на місця відбулась вчасно та максимально безболісно для всіх учасників процесу.

Вперше в історії нашої держави влада сама віддала повноваження та фінансовий ресурс на місця. Вперше саме люди, саме громади отримали можливість власноруч планувати, будувати та працювати, виходячи зі своїх потреб, а не за доброї волі столичних посадовців, які могли і не здогадуватись про справжні проблеми людей на територіях.

Сьогодні, вже кілька років після старту реформи, нам, громадам Запорізької області, є чим пишатися. Об’єднаними територіальними громадами вже охоплено 63% площі області. Нині на мапі регіону немає жодного району, де не створено ОТГ. Чотири райони повністю покриті громадами. Два з них у форматі: один район – одна громада. Загалом у регіоні створено 52 об’єднані територіальні громади. Наша область була і є лідером впровадження реформи Децентралізації в Україні!

Наразі в запорізьких громадах реалізується багато проектів:  школи, дитсадки, амбулаторії, дороги, освітлення, центри безпеки. І це не виняток, а правило. Ми розуміємо, що кожна відремонтована дорога, утеплена школа, відкрита лікарня чи амбулаторія – це наслідок Децентралізації.

Але на жаль, все ще є політики та політикани, які відверто саботують реформу. Є такі люди й в парламенті, і серед кандидатів на найвищу державну посаду, які (котрі) намагаються скомпрометувати децентралізацію. Отже, небезпека реваншу чи згортання реформ все ще існує (залишається реальною загрозою для майбутнього громад).

Тому ми – голови громад Запорізької області – закликаємо всіх об’єднатися з метою продовження децентралізації. Ми впевнені, що реформа ініційована Президентом України Петром Порошенком, незворотна та необхідна. Зупинитися на півшляху неприпустимо! Тільки з Петром Порошенком розпочаті реформи та європейська та євроатлантична інтеграція стануть незворотними.