КНИЖКОВА ПАЛАТА РЕКОМЕНДУЄ ДО ПРОЧИТАННЯ 100 НАЙКРАЩИХ КНИГ

Фахівці Книжкової палати України ім. Івана Федорова склали перелік найкращих книг, які рекомендують до прочитання українським родинам. Читання в умовах карантину є одним із засобів провести час з користю для душі і розуму.

«Сьогодні вже немає потреби доводити виключну роль книги в житті кожного з нас та суспільства в цілому. Бо свідоме життя починається зі знайомства із першою книгою. Будь-хто із визначних особистостей сучасності, від президента до вченого, досягнув своєї інтелектуальної висоти саме завдяки тим знанням, які йому дала книга», йдеться на сайті Книжкової палати.

Серед рекомендованих книг – світові бестселери та твори українських літераторів, які, на думку авторів переліку, якнайкраще сприяють формуванню та розвитку особистості та впливають на зміцнення тих високих моральних якостей, що притаманні українському народові.

Перелік книг складається з трьох частин:

Для дбайливих батьків та розумних дітей

Книги українських авторів

Зарубіжна література

Працівники Книжкової палати вважають, що запропонований ними перелік найкращих книг не є остаточним, а тому запропонували читачам доповнити його своїми пропозиціями. Доопрацьований читачами список планується оприлюднити до 23 квітня – Всесвітнього дня книги та авторського права.

Довідково.

Книжкова палата України імені Івана Федорова – державна наукова установа у сфері видавничої справи та інформаційної діяльності, заснована на загальнодержавній власності і перебуває у сфері управління Державного комітету телебачення і радіомовлення України. Книжкова палата заснована 24 січня 1919 року.

За матеріалами Урядового порталу