Зруйновано гімназію “Джерело”

У ніч на 02 липня 2023 року «руський мір» зруйнував Комишуваську гімназію «Джерело», створену ще у 1959 році. Опорний заклад, що має свої філії у трьох селах громади, був гордістю і окрасою нашого селища. Крізь його двері пройшло не одне покоління юних комишувасьців, в його стінах багато років місцеві хлопчики і дівчатка здобували знання, знаходили друзів, мріяли і готувалися до дорослого майбутнього. У закладі одночасно могли навчатися більше 800 учнів, утворюючи справжню велику шкільну родину.

У 2021 році, незадовго до початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну, в рамках Програми Президента України «Велике будівництво» , було завершено реконструкцію закладу: проведено капітальний ремонт,  оновлено дизайн,  налаштовано системи опалення, освітлення, водопостачання та водовідведення, обладнано сучасні кабінети хімії, біології і математики, комп’ютерні класи та спортивну залу, встановлено сучасне обладнання – інтерактивні проектори, дошки та інше. Зупинятися на цьому не планували: було також розроблено проєкт облаштування спортивного майданчика та благоустрою території закладу. Так, у гімназії мали з’явитися багатофункціональний спортивний майданчик, легкоатлетичний сектор, тренажери, тенісний корт, альтанки для проведення занять на свіжому повітрі та багато чого іншого. Завершення робіт планувалося на 2023 рік. Все це перекреслила невиправдана агресія росії…

Під час воєнного стану в Україні у приміщенні Комишуваської гімназії «Джерело» було облаштовано Пункт Незламності. Тут місцеві мешканці могли безкоштовно скористатися електрикою, зв’язком і мобільним інтернетом, водою, теплом, аптечкою.

Сьогодні вночі російські окупанти ракетним ударом зруйнували те, що так довго будувалося і удосконалювалося заради майбутніх поколінь. Ворог не цурається цілеспрямовано знищувати освіту, культуру, цивільну інфраструктуру та мирне населення. Ми віримо, знаємо,, впевнені, що кожна школа міста , селища , села  буде обов’язково відбудована.  Якщо ЖИВЕ школа – значить ЖИВЕ містечко, селище, село. Саме з неї роблять перший зліт майбутні  науковці, вчені, медики, вчителі, спеціалісти різних галузей, захисники, воїни. – Справжні Патріоти Своєї Країни. Школа – це майбутнє нашого народу, нації, держави. Ми вистоїмо, ми виборемо свої права, свою свободу і культуру, і «руський мір»    зазнає поразки. А все зруйноване ворогом ми обов’язково відбудуємо після нашої Перемоги!

 

Було:

Стало:

 

Планувалося: