Зиму проводжали, весну зустрічали мешканці Комишуваської громади

Сьогодні, 10 березня 2019 року, мешканці громади в глядацькій залі та  на майдані Будинку культури смт. Комишувахи зиму проводжали, весну зустрічали.

Масляна є одним з найстаріших свят слов’янських народів. Це  смачне і неймовірно веселе свято триває цілий тиждень до Великого посту.

Спалюванню Марени передував святковий концерт. Музичні виступи Наталії Кіт, Валентини Надточій, народно аматорського колективу «Берегиня»,   вокального колективу та дуету Яснополянського Будинку культури, вихованців музичної школи викликали почуття радості, мрійливості, гармонії. Своїми ритмічними номерами запалили  глядачів танцювальний колектив Комишуваського будинку культури «Смайл» та вихованці дитячого садочку «Казка». А гумористична театральна сценка про чоловіків  та  жінок, яку підготували працівники Новоіванівського сільського клубу, зарядили усіх присутніх в глядацькій залі позитивом. Нікого не залишив байдужим виступ з віршем-молитвою за матір Анастасії Сологуб.

Не обійшлося й без конкурсів та розіграшів. Справжню силу, кмітливість та спритність продемонстрували учасники в змаганнях з віджимання від підлоги, поїдання яблук та вимітанню зими. Але найбільшу витривалість потрібно було продемонструвати в завоюванні найголовнішого призу. Без будь-яких допоміжних засобів, учасник повинен був вилізти на високий стовп та зірвати пляшку з назвою цінного подарунку. Таким дарунком виявилася жива курка, яку ведуча святкової програми, Олена Франко, жартівливо назвала «жар-птицею».

Свято закінчилося традиційним спалюванням опудала зими  – Марени.