ЗАПОРІЗЬКУ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЮ ОЧОЛИВ ВІТАЛІЙ БОГОВІН

Сьогодні у сесійній залі обласної ради відбулося представлення нового керівника області. Так, віднині Запорізьку область очолює Віталій Вікторович Боговін.

Участь у заході взяли перший заступник керівника Офісу Президента України Сергій Трофімов, Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова, голова Служби безпеки України Іван Баканов.

На початку заходу перший заступник керівника Офісу Президента України Сергій Трофімов подякував Віталію Туринку та його команді за дев’ять місяців роботи.

– Запоріжжя сьогодні приймає гостей: міністрів, представників силових структур. Наразі відбувається цивілізована передача справ від одного голови облдержадміністрації до іншого. Це свідчить про злагоджену роботу, яка направлена на розбудову регіону та його розвиток. Більше про діяльність розповість сам Віталій Вікторович, – зазначив Сергій Трофімов.

Віталій Туринок представив присутнім презентацію своєї діяльності від призначення на посаду очільника Запорізького регіону у вересні.

– Президентом України була започаткована дуже важлива соціальна Програма «Велике будівництво». В області в рамках програми відібрано важливі об’єкти для населення: школи, дитячі садочки та стадіони. Нарешті зрушено з місця будівництво мостових переходів через р. Дніпро у м. Запоріжжя. Ці мости – дуже важлива складова логістики для усієї держави. Як я вже наголошував, по всій країні цей рік названо роком «Великого будівництва». Поряд з цією програмою стартував проєкт «Зшиємо країну», що направлений саме на відбудову доріг по всій країні. У 2019 році було завершено ремонт державної дороги Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя – Маріуполь. Тривають ремонтні роботи на ділянках доріг державного значення М-18 Харків – Сімферополь та Н-30 Василівка – Бердянськ. Це дороги курортного напрямку, які мають стратегічний туристичний та промисловий потенціал, – повідомив Віталій Туринок.

Посадовець зазначив, у березні увесь світ зіткнувся з новою хворобою. Запорізька область має дуже низький рівень захворюваності на COVID-19. Вдвічі нижчий, ніж по країні, а серед захворівших медичних працівників – майже втричі менший показник, ніж середній по всій Україні. Наразі лікарі забезпечені усіма необхідними засобами індивідуального захисту. Медикам виплачено надбавку 300% до посадового окладу. Для розвитку сільської медицини за кошти субвенції з державного бюджету було закуплено 21 службове авто для працівників амбулаторій. Проведено тендер на закупівлю 30 шкільних автобусів. Для порівняння, у минулому році не було закуплено жодного шкільного автобуса.

– Я не можу судити, 9 місяців – це багато чи мало. За цей час, як відомо, зароджується нове життя. За наші 9 місяців у нас зародились та вже реалізуються багато нових проєктів. Усі вони зроблені для людей. Я вдячний людям, з якими мені довелось працювати. Віталія Вікторовича я знаю вже давно і радий передати йому справи, адже він проявив себе як людина, що безмежно любить свою землю, – наголосив Віталій Туринок.

Після цього перший заступник керівника Офісу Президента України Сергій Трофімов продемонстрував присутнім Указ Президента України про призначення на посаду голови Запорізької ОДА Віталія Боговіна та вручив йому відповідне посвідчення.

Новопризначений голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Боговін звернувся до громади та підкреслив, що відчуває особисту відповідальність за те, як має жити Запорізькій край.

– Для мене честь очолити область, де я живу і працюю. Водночас, я розумію очікування від моєї діяльності Президента України, Кабінету міністрів України та жителів нашої області. Я готовий до цієї відповідальності. Дуже важливо: підтримка національної Програми «Велике будівництво». В області вже стартував ряд проєктів, контроль за виконанням яких буде посилено. Першочергово – це завершення будівництва мостів. В планах – реконструкція головної площі області, а також відновлення доріг по всій території області. Наразі наша задача – відновити минулорічні надходження в бюджет, які зменшились на 50%, за рахунок залучення в область інвестицій, ефективного використання бюджету, збільшення робочих місць та повернення бізнесу у регіон. Ми підтримуємо вектор, який задано Мінцифрою для підвищення ефективності роботи державних органів. Плануємо створити онлайн-карти доріг, мобільний ЦНАП, єдину гарячу лінію 112, проєкт «Смарт Запоріжжя», нові цифрові державні сервіси тощо. Зробимо акцент на розвитку та захисті інтересів малого та середнього бізнесу, а також на проведенні чесної та прозорої приватизації. Плануємо зробити сучасну та доступну медицину в області. Продовжимо підтримувати соціальні ініціативи, розвиток спорту, освіти та культури. Щоб цього досягти, потрібно втілювати нашу стратегію. Разом з усіма гілками та рівнями влади – працювати як єдина команда,  – розповів Віталій Боговін.

Голова Служби безпеки України Іван Баканов зазначив, що Запорізький регіон – унікальний, тут мешкають особливі люди. Поряд з цим, це і дуже складний регіон, який приваблює ворогів. Тому дуже важливо налагодити якісну комунікацію між усіма гілками влади.

Ірина Венедиктова звернулась до присутніх та зазначила, наскільки важливо залишатись людиною, попри усі посади та ситуації.

– Ми усі, ті люди, які прийшли змінювати країну, ми усі прагнемо розвитку нашої держави. Я вітаю нового очільника області та бажаю йому наснаги. Роботи буде багато у нас всіх. Бажаю взаєморозуміння та синергії, – сказала Ірина Венедіктова.

За словами Арсена Авакова, робота нового голови ОДА має бути направлена у два напрямки: промисловий розвиток та забезпечення якісного життя місцевих жителів.

Підсумовуючи, Михайло Федоров зазначив, над розвитком України, як розвинутої країни, наразі працює чимало зацікавлених людей. Кожен знає свою справу і намагається у певній галузі змінити певний стан справ. Головне – мати бажання та чіткий план дій.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

https://www.zoda.gov.ua/news/