Запорізька Торгово-промислова палата запрошує на семінар

З огляду на численні звернення підприємств харчової промисловості і громадського харчування до Запорізької ТПП щодо отримання кваліфікованих роз’яснень основних вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97-ВР від 23.12.1997 р. Запорізька Торгово-промислова палата повідомляє про проведення 4 квітня 2019 року спеціалізованого семінару на тему «Порядок впровадження та перевірки дієвості системи управління безпекою харчової продукції НАССР».

Нагадаємо, що активне впровадження системи НАССР на підприємствах харчової галузі розпочалося з 2017 року. З 20.09.2019 р. наявність системи НАССР відповідно до вищевказаного закону стає обов’язковою також і для підприємств, які постачають харчові продукти кінцевому споживачу, мають не більше 10 осіб робочого персоналу і займають площу до 400 кв.м.

Таким чином, всі підприємства, які працюють із продуктами харчування та/або вводять їх в обіг, в т.ч. компанії, зайняті в сфері HoReCa (готелі, ресторани, кейтерингові служби), торгові і складські організації незалежно від розміру виробничих потужностей, повинні застосовувати постійно діючі процедури, засновані на принципах НАССР та визначені наказом Мінагрополітики України №590 від 01.10.2012 р.

Через декілька місяців ефективність впровадження таких процедур на підприємствах всіх форм власності перевірятимуть спеціально навчені аудитори Держпродспоживслужби України, як спеціального уповноваженого органу.

Про особливості впровадження системи НАССР та порядок здійснення перевірок її дієвості на підприємстві на семінарі доповідатимуть залучені консультанти з ТОВ «Глобал Сертифік» (м. Київ) та Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області.

За додатковою інформацією можна звернутися до управління експертиз ЗТПП за тел. (061) 213-50-27 та/або (050) 488-03-83.