Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль провів робочу зустріч з громадськістю Оріхівського району

4 лютого 2019 року голова облдержадміністрації Костянтин Бриль завітав до  Оріхівського району. Тут він провів робочу зустріч з адміністративно-господарським активом району з актуальних питань життєдіяльності. У заході взяли участь голови  п’яти об’єднаних  територіальних громад району – Комишуваської, Преображенської, Таврійської, Малотокмачанської та Оріхівської, керівники структурних підрозділів РДА та територіальних органів виконавчої влади, керівники фермерських господарств, приватних підприємств, депутати районної та  місцевих рад, працівники медичних та загальноосвітніх закладів, громадськість.

Насамперед очільник регіону вручив відзнаки жителям району. Серед них  Грамотою за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та значний особистий внесок у соціально-економічний розвиток Оріхівського району був нагороджений голова фермерського господарства Олександр Мороз, який працює на землях Новотроїцького старостинського округу Комишуваської ОТГ.

На зустрічі, яка проходила в стіна Оріхівської райдержадміністрації, Костянтин Бриль, повідомив, що протягом 2017-2018 років завдяки сприянню облдержадміністрації в економіку Оріхівського району було залучено 12 мільйонів 960,156 тисячі гривень коштів обласного бюджету. Завдяки цьому на території району були повністю або частково розв’язані  проблемні питання соціально-економічного розвитку району: «Якщо говорити про результати нашої роботи, дольова участь обласного бюджету у проведенні капітального ремонту приміщення спортзалу сільського будинку культури с. Нестерянка Оріхівського району склала 195,414 тисячі гривень. Загалом кошторисна вартість  об’єкта – 217,127 тисячі гривень. Також було здійснено реконструкцію приміщення та внутрішніх мереж з установленням елекричного котла в КЗ «Оріхівська ДЮСШ» вартістю 250 тисяч гривень».

Крім цього,  за два роки в районі  було проведено капітальний ремонт:

  • водопроводу від свердловини до башти Рожновського з установленням насосного обладнання в селі Новоандріївка – 279 тисяч гривень;
  • водопроводу по вул. Гетьмана Сагайдачного у м. Оріхів  – 461,596 тисячі гривень;
  • Копанівського сільського клубу – 280 тисяч гривень;
  • другого поверху Комишуваської амбулаторії загальної практики сімейної медицини – 900 тисяч гривень;
  • даху Комишуваського будинку культури – 450 тисяч гривень;
  • вуличного освітлення по вулицях Тітова, Ударна, 8-го Березня на території села Преображенка – 320 тисяч гривень;
  • будівлі бібліотеки з використанням енергозберігаючих технологій (у т.ч. – 180 тисяч гривень співфінансування.

За кошти облбюджету також було проведено заміну вікон та дверей у приміщенні Нестерянського КЗ «ДНЗ «Оленка» (капітальний ремонт – 190 (тисяч гривень);  КЗ «Новопавлівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів» (капітальний ремонт – 190 тисяч гривень); у приміщенні КЗ «Оріхівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №5» (капітальний ремонт -281,5 тисячі гривень); у приміщенні КЗ «Оріхівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №3» (капітальний ремонт на суму 261,5 тисячі гривень); у приміщенні ОК ДНЗ «Червона шапочка» (капітальний ремонт – 415,650 тисячі гривень); у приміщенні ОК ДНЗ «Калинка» (капітальний ремонт – 926,094 тисячі гривень); у приміщенні ОК ДНЗ «Чебурашка» (капітальний ремонт – 269,7 тисячі гривень); вікон у КЗ «Навчально-виховний комплекс «Основа» (капітальний ремонт- 480 тисяч гривень); у приміщенні спортивного залу Таврійської сільської ради (капітальний ремонт – 298,450 тисячі гривень).

Очільник регіону також нагадав, що завдяки сприянню Запорізької обласної державної адміністрації протягом 2017-2018 років було здійснено енергозберігаючі заходи. Зокрема, капітальний ремонт будівлі КЗ «Мирненська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» із заміною вікон на металопластикові – 281 тисяча гривень; проведено реконструкцію в операційних блоках гінекологічного та хірургічного відділень КЗ «Оріхівська ЦРЛ» на суму 643 тисячі гривень; нерухомого майна майнового комплексу – 374,231 тисячі гривень;  зовнішнього освітлення – 400 тисяч гривень; встановлено вентиляційну систему в операційних блоках гінекологічного та хірургічного відділень КЗ «Оріхівська ЦРЛ» вартістю 1 мільйон 278  тисяч гривень; забезпечено виготовлення проектно-кошторисної документації на проект «Реконструкція спортивного комплексу з переходом до навчального корпусу КЗ «Оріхівський НВК №2   імені академіка В.А. Лазаряна» вартістю 267,246 тисячі гривень.

За кошти облбюджету також були придбані шкільні автобуси для Комишуваської ОТГ на суму 1 мільйон 725 тисяч гривень; комплект мультимедійного обладнання вартістю 259 тисяч гривень; автотранспортний засіб Renault Duster для Комишуваського КЗ «ЦПМСД» – 562,5 тисячі гривень;  обладнання для освітніх закладів та ресурсної кімнати -255 тисяч гривень. Крім цього, було виготовлено вісім проектів землеустрою для Оріхівської, Преображенської, Малотокмачанської і Таврійської ОТГ на загальну суму 481,629 тисячі гривень.

Окрему вдячність Костянтин Бриль висловив народному депутату України Володимиру Бандурову за його активну роботу на окрузі і співпрацю з владою на благо місцевих жителів.

Присутні на зустрічі активно долучилися до спілкування з очільником регіону. Найбільш бурхливе обговорення стосувалося впровадження медичної реформи. Так, директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Дмитро Музика, звернувся із запитанням щодо можливості вибору громадою лікарні для отримання вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги. Відповідь на це запитання надала директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Вікторія Клименко, яка зауважила, що після переходу районних та міських лікарень на статус некомерційних комунальних підприємств та укладення договорів з НСЗУ пацієнти зможуть вільно, за направленням сімейного лікаря, звертатися до вузьких спеціалістів будь-якого медзакладу.

Під кінець зустрічі голова селищної ради Юрій Карапетян запросив очільника області  Костянтина Бриля завітати до Комишуваської обєднанної територіальної громади.