Голова громади взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

15 грудня у Львові відбулося фінальне в цьому році засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. До заходу долучились Президент України Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, члени уряду, голови обласних адміністрацій, очільники громад, міжнародні партнери тощо. На засіданні були присутні 93 члени Конгресу, в тому числі 50 очільників міст, сіл та селищ, крім того за допомогою онлайн-зв’язку участь взяли 1 619 членів Конгресу. Офлайн-участь у засіданні Конгресу прийняв  голова Комишуваської громади Юрій Карапетян.

Під час роботи Конгресу учасники обговорили низку важливих питань, зокрема захист енергетичної інфраструктури, будівництво фортифікаційних споруд та облаштування укриттів, відновлення пошкоджених та зруйнованих об’єктів, підтримку внутрішньо переміщених осіб і ветеранів тощо. Окремо розглянули євроінтеграцію України і співпрацю з міжнародними партнерами. Президент України Володимир Зеленський зазначив, що ця тема є актуальною для представників усіх рівнів влади.

У межах Конгресу місцевих та регіональних влад відбулося інтерактивне спілкування з представниками місцевої влади. Раніше на сайті Конгресу місцевих та регіональних влад були розміщені питання, які порушувались на попередніх засіданнях Конгресу та засіданнях Президії. Понад 900 голів громад шляхом голосування визначали найважливіші та найактуальніші питання. Ті, що набрали найбільше голосів, голови громад  особисто задали профільним міністрам. Зокрема голова Комишуваської селищної громади, Юрій Карапетян, розповів про особливості життя  громади на лінії вогню та потребу у своєчасному фінансуванні прифронтових громад, які постраждали від ворожих обстрілів.