В Києві відбувся Форум об’єднаних громад

Масштабний ІІІ Форум”Національний діалог місцевого самоврядування – 2018″ відбувся 5 грудня 2018 року у київському Конгрес-центрі «Парковий», зібравши представників з усієї України. Відкрили захід очільники держави – Президент України Петро Порошенко, Прем’єр-Міністр України Володимир Гройсман, Голова ВРУ Андрій Парубій. У  Форумі взяв участь голова Комишуваської селищної ради Юрій Карапетян.

Від міжнародної спільноти на комунікаційному майданчику виступали Голова Представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі, заступник Голови Місії Посольства США в Україні Памела Тремонт, спеціальний посланник Уряду ФРН з питань реформ у галузях урядування та децентралізації Георг Мільбрадт, директор Директорату людської гідності, рівності та врядування Ради Європи Клаудіа Лучіані, координаторка з гуманітарних питань, координаторка системи ООН в Україні Оснат Лубрані.

Форум розкривав декілька важливих акцентів та напрямів. Дві пленарні сесії були присвячені новому етапу реформи децентралізації, накресленню дорожньої карти і визначення пріоритетів на майбутнє та фінансам і ресурсам.

Представники місцевого самоврядування працювали в секціях, які були розбиті на три блоки. Нова регіональна політика розглядалася у контексті ефективної системи планування та фінансування на усіх рівнях врядування; стимулювання підприємництва за рахунок інституцій та інструментів; стимулювання економічної активності у сільській території. Друга секція була акцентована на просторове планування та інвестиції, управління земельними ресурсами та ІТ-технологіями. Ще одним напрямом Форуму  стала тема енергоефективності:  як правильно  заощаджувати ресурси та зменшувати витрати на житлово-комунальні послуги; впроваджувати енергоефективні технології у різні сфери життя; приведення прикладів енергоефективних рішень; енергоменеджмент у громадах.

Завершився  Форум діалогами з Прем’єр-Міністром України.

Трансляція Форуму: https://www.youtube.com/watch?v=Me8i7_1QlJk&feature=youtu.be