Враження джур рою «Патріот» від участі у ІІІ етапі Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл («Джура»)

«Джура – 2021: Інгульська Січ» 

Рій «Патріот»  Комишуваської ОТГ під керівництвом Марінченко Антоніни представив Запорізьку область на ІІІ (Всеукраїнському) етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл («Джура») – «Джура – 2021: Інгульська Січ»  (джури – середня вікова група) з 30 червня – 10 липня 2021 року. Джури гідно проявили себе та на достойному рівні захистили честь Козацького краю.

Збори проходили на базі КЗ «Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді» у місті Кропивницький.

«Коли ми всі приїхали  ми думали, що будемо тільки змагатися, боротися за перемогу, але все було навпаки… Ми всі добре потоваришували. Усі ми були, як одна родина, підтримували один одного в невдачах  та раділи перемогам.   Програма була досить насиченою усі 10 днів. Організатори потурбувалися, щоб джури не лише змагалися, а насамперед розвивалися, поповнюючи свої знання різнобічно. Зблизили джур  різних областей, поєднавши їх у чоти. Ще й захопилися природою, історією, архітектурою, як Кіровоградщини, так і Черкащини. Хочеться подякувати всім спеціалістам за цікаві, змістовні, професійні майстер-класи, а саме: майстер-класи управління патрульної поліції та ГО «Хмарочос», майстер-клас інструкторів 3-го окремого полку спеціального призначення ім. Святослава Хороброго, майстер-класи з медичної допомоги, майстер-класи ГО «Захисник України – Олександрійщини», ГО «ЦОТП «Цитадель», майстер-класи Державної служби надзвичайних ситуацій, майстер-класи та показові виступи, виставки зброї (Головне управління національної поліції), майстер-клас від голови обласної федерації рукопашного бою.

Окрема вдячність за неперевершені емоції після катання на каяках, Лазертаг (теренову гру). Неперевершеними та змістовними були екскурсії: до Чигирину, Суботова, села Розумівка в урочище “Чорний Ворон”, музею 3-го окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго, Кіровоградського академічного українського музично-драматичного театр ім. М. Л. Кропивницького.

Незабутніми були й усі вечори з ватрою, часточка вогню якої назавжди залишиться у серцях джур. Разом з патріотичними піснями, етно дискотеками, талант-шоу та святом Івана Купала.

Але найбільше вразило Урочисте відкриття табору Інгульська Січ, яке відбулося на площі біля театру ім. Кропивницького. Всі колективи, як танцювальні, так і вокальні продемонстрували свій високий рівень майстерності та талановитості, ці враження неможливо передати словами.

Дух патріотизму Кропивницького та його гостинність, підтримку, доброзичливість джури відчули, як під час урочистої ходи містом до пам’ятника загиблим воїнам, так і всі інші дні поспіль. Цей край залишиться у пам’яті, як те місце куди хочеться повертатися знову і знову.

Наш рій «Патріот»  повертався додому втомленим та щасливим адже всі джури везли на Батьківщину не лише незабутні враження, а ще й переможний кубок, медалі та чимало грамот, як у загальному, так і в особистих заліках.

Окрему вдячність вся команда у складі: Вітченко Поліна, Трофименко Софія, Несен Анна, Збаровська Ельвіра, Журавльов Максим, Корольков Егор, Костенко Егор, Найдьон Олександр та виховник Марінченко Антоніна Віталіївна  висловлює Остроконю Анатолію Валентиновичу за його високий професіоналізм, вагомий внесок та методичні рекомендації; голові Комишуваської ОТГ Карапетяну Юрію Володимировичу за фінансову підтримку, матеріальне забезпечення, моральну підтримку та вболівання за джур свого селища»-, виховник рою Марінченко Антоніна Віталіївна.