Бібліотеки громади підготували виставки до дня пам’яті жертв Голодомору

27 листопада у день пам’яті жертв Голодомору всі українці вшановують заморених голодом співвітчизників.
Багато трагедій пережив український народ, але жахливішого лиха, як Голодомор 1932-1933 років, історія не знає.
І тому в бібліотеках Комишуваської громади, а саме, в – Зарічненській сільській бібліотеці-філії “Жнива Скорботи”;
– Новотавричеській сільській бібліотеці-філії “Україна пам’ятає!Світ визнає!”;
– Комишуваській селищній бібліотеці для дорослих”Невиплакані сльози України”;
– Комишуваській селищній бібліотеці-філії для дітей “Голодомор вчора – пам’ять сьогодні”, були оформлені книжкові виставки-пам’яті.
Виставки створені, задля того, щоб віддати шану пам’яті безневинних жертв жахливого геноциду, вчиненого проти українського народу ворогами в минулому сторіччі.
Ми разом згадуємо трагічне заради єднання, задля того, щоб об’єднати людей і тим посилити наше бажання уникнути повторів такої трагедії на майбутнє.
Пам’ятаймо ці дні.

В Зарічненській сільській бібліотеці-філії організовано книжкову виставку”Жнива скорботи”.На виставці представлена література,яка висвітлює сумні факти тих страшних подій в житті українського народу. Хай кожен з нас запалить свічку пам’яті в знак вшанування невинно замученого голодом українського народу.Україна пам’ятає,світ визнає!

В Комишуваській селищній бібліотеці-філії для дітей до вашої уваги представлена книжково-ілюстративна виставка “Голодомор вчора – пам’ять сьогодні”. Ця виставка допоможе ознайомити дітей з трагічним минулим нашого народу, навчить дітей бережно ставитися до історії своєї країни, розкривати як білі, так і чорні сторінки.
Тож запалімо свічку о 16-00 та вшануємо всіх невинно замучених голодом.

В Новотавричеській сільській бібліотеці – філії оформлено книжкову виставку:” Україна пам’ятає! Світ визнає!” На знак вшанування пам’яті невинних жертв Голодомору у суботу 27 листопада 2021 року з 16 год. “Засвіти свічку!”.

В Комишуваській бібліотеці для дорослих представлена книжкова виставка”Невиплакані сльози України” до Дня пам’яті жертв голодомору.У виданнях,які представлені на виставці, публікується велика кількість матеріалів , що розкривають сумні факти тих страшних подій в житті українського народу.”Україна пам’ятає! Світ визнає! “Схиліться! Свічку запаліть.Хто у молитві,хто у серці чуйте, як кам’яніє краю біль століть.Навіки до тридцятих ми прикуті…”(Олександр Пономарьов,рядки з книги “Дзеркало душі народної”)