ЯК У ЦЬОМУ РОЦІ ВІДБУВАТИМЕТЬСЯ ВСТУП У ЗАКЛАДИ ПРОФТЕХОСВІТИ

Вступники у заклади професійної освіти можуть знайти відповіді на поширені запитання про вступ на сайті Міністерства освіти і науки України у розділі «Вступ 2020: Профосвіта». Інформацію за усіма запитами зібрали та проаналізували фахівці Міністерства у відповідь на звернення вступників.

Вступна кампанія до закладів профосвіти у 2020 розпочинається у травні-червні й триває до 1 вересня. Конкретні терміни та умови конкурсного відбору кожен профтех визначає у своїх Правилах прийому, які, зазвичай, розміщуються на сайтах закладів у розділах для абітурієнтів.

Перелік профтехів Запорізької області тут.

– Незважаючи на складні умови, за яких цього року відбуватиметься вступна кампанія до профтехів, наші заклади готові до набору вступників. Зараз ми надаємо роз’яснення у форматі запитань-відповідей про вступ. Передусім, ця інформація буде корисною вступникам та їхнім батькам, – зазначив заступник Міністра освіти і науки Петро Коржевський.

Він також нагадав, що нещодавно на сайті МОН було опубліковано інфографіки щодо вступу. Приймальні комісії можуть використовувати їх під час роботи зі вступниками або в межах профорієнтаційних заходів. Ознайомитися з матеріалами можна тут.

Серед запитань, на які користувачі отримають відповіді:

  • які документи потрібно зібрати для вступу в профтех;

  • що буде написано у дипломі випускника;

  • скільки триватиме навчання;

  • який розмір стипендії;

  • як відбувається вступ абітурієнтів, що проживають на тимчасово окупованих територіях Криму та Донбасу.

Петро Коржевський закликає молодь більше дізнатися про професії, які можна здобути у закладі профосвіти.

– Пройдіть профорієнтаційні тести, почитайте профільні буклети, які є в нас на сайті. А далі зателефонуйте у найближчий профтех, де є обрана професія. Вам докладно розкажуть про переваги такої освіти, а також про навчальний процес. Переконаний, вас приємно здивують ті зміни, які вже зараз є в  закладах профосвіти, – підкреслив Петро Коржевський.

Нагадаємо, що для учнів профтехзакладів, для яких випуск припав на період карантину, державна кваліфікаційна атестація проходитиме у дистанційній формі. Дізнатися про всі зміни, впроваджені через карантин, можна на цьому сайті.

За матеріалами Урядового порталу