Як бізнесу підготуватись до перевірки: створено безкоштовний сервіс

В Україні розробили безкоштовні онлайн-інструменти, які допоможуть малому і середньому бізнесу підготуватися до перевірок і дізнатися, як захистити свої права.

Основною проблемою є те, що підприємець залишається один на один з інспектором, який краще розбирається в правилах і порушеннях, а отже, бізнес програє в будь-якому випадку. Тобто перевірки були способом полювання на предпрінімателей.Необходімо зробити так, щоб підприємець був на рівних з інспектором і знав, що йому робити до, під час і після державної перевірки.

Кому знадобляться ці сервіси: всім, хто стикається з державними перевірками – тобто бізнесу.

Знайти «Помічник підприємця» і посібник можна на інспекційну порталі за адресою: inspections.gov.ua/ready4.

Що можна дізнатися в керівництві: це покрокова інструкція про те, як бізнесу правильно проходити перевірки контролюючих органів. Кожен крок включає:

-законодавство: зрозуміло пояснені законодавчі вимоги щодо того чи іншого питання;

-алгоритм дій;

-практичні поради від юриста про те, як вести себе на кожному кроці;

-корисні посилання: посилання на першоджерела, якщо у підприємців виникне необхідність докладніше дослідити законодавство;

-приклади документів з поясненням того, що вони повинні містити відповідно до законодавства;

З чим допоможе сервіс «Помічник підприємця»:

-функціонал порталу поділений на інструменти та рекомендації до, під час і після перевірки;

-розширені функції представлені в особистому кабінеті, який за допомогою коду ЄДРПОУ може зареєструвати будь-який підприємець. У ньому можна побачити досьє свого підприємства, календар планових і позапланових перевірок.

 

news.finance.ua
Подробнее по ссылке: https://uteka.ua/ua/publication/news-14-delovye-novosti-36-kak-biznesu-podgotovitsya-k-proverke-sozdan-besplatnyj-servis