Юні пожежники рятували, застерігали, в’язали вузли, гасили вогонь

Сьогодні, 6 квітня стартував Всеукраїнський фестиваль дружин юних пожежних. Чотири команди: «Спалах» – КЗ «НВК «Джерело» Комишуваської селищної ради, «Юний рятівник» – КЗ «Яснополянська ЗОШ І-ІІІ ступенів», «Палаючі серця» – КЗ «Зарічненська ЗОШ І-ІІІ ступенів» та «Рятувальники» – КЗ «Новотавричеська ЗОШ І-ІІІ ступенів» показували, малювали, розповідали, співали про те, яка важлива професія пожежника-рятувальника, про правила поведінки на воді, у лісі, під час пожеж тощо.

У програмі фестивалю проводилися такі конкурси: «Гриби, ягоди», «Рятувальна мотузка», «Рятування потопаючого», «Медичний» та «Влучний ствольщик». В цих змаганнях діти змогли і надати першу медичну допомогу постраждалому, і зав’язати важкі, але такі потрібні у професії рятувальника вузли, розібратися де їстівні та отруйні ягоди, гриби. Юні пожежники влучно повинні були кидати мотузку типу «кінець Александрова», який використовується при витягненні потопаючого.

Але найцікавішим, для усіх учасників фестивалю, виявився конкурс «Влучний ствольщик». За допомогою кваліфікованих працівників пожежної служби, школярі повинні були влучно направити ствол з напором води у мішень, яка знаходилася на 50 м від лінії старту та збити її.

Насамкінець, усі команди були нагороджені дипломами та заохочувальними призами у різних номінаціях.

За рішенням журі, перше місце посіла команда «Спалах» КЗ «НВК «Джерело», друге місце – «Палаючі серця», третє – «Юний рятівник».