У Запорізькій області на користь держави винесено судових рішень на 662 мільйони

За результатами судових спорів запорізьких платників та податкової служби минулого року на користь держави вирішено 461 справу на суму 662 мільйони гривень. У відсотковому значенні це склало 74,6 відсотка від кількості розглянутих справ та 83,3 відсотка – від суми. Платники виграли 157 справ на суму 132,4 мільйона, що відповідно, дорівнює 25,4 відсотка та 16,7 відсотка.

За позовами суб’єктів господарювання до податківців на користь ДПС області суди винесли 333 рішення на суму 226,5 мільйона (68,4% від кількості справ та 63% – від суми). У 154 справах судді підтримали позицію платників на суму 132,3 мільйона.

З цієї категорії справ 348 стосувалися визнання недійсними податкових повідомлень-рішень. Із них податкова служба виграла 229 на суму 215,6 мільйона, представники бізнесу – 119 із сумою 93,3 мільйона.

У випадках, коли органи ДПС позивались до платників, на користь держави вирішено 128 справ на суму 435,6 мільйона, тобто майже 98 відсотків від кількості матеріалів та 99,9 відсотка – від суми. Зокрема, винесено 83 судові рішення про стягнення заборгованості на суму 180,3 мільйона, з якої на даний час до бюджету вже надійшло 87,4 мільйона.

Усього станом на 1 січня 2020 року на розгляді в судах всіх інстанцій знаходилось 2918 податкових спорів на загальну суму 5 мільярдів 183 мільйони гривень.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

Випускники бізнес хабу приймали вітання від запорізьких податківців

 

У Запоріжжі упродовж останніх двох років успішно працює проєкт зі сприяння розвитку підприємництва. Бізнес хаб, який засновано Запорізьким обласним союзом промисловців, підприємців (роботодавців) “Потенціал” та обласним центром зайнятості, навчає підприємців-початківців бути ефективними та обізнаними.

Активну участь у заняттях беруть й запорізькі податківці, які проводять семінари і тренінги з поглибленого вивчення основ податкового законодавства та діджитал-можливостей у взаємодії з органами ДПС.

За цей час фахівці податкової служби знайомили бізнесменів-початківців з основами податкового законодавства, онлайн податковими послугами та надавали практичні поради щодо перших етапів ведення бізнесу.

Сьогодні відбулося урочисте закриття четвертого сезону. Випускників бізнес хабу привітали керівники ЗОСППР “Потенціал”, радник міського голови м. Запоріжжя Валерій Еделєв, представники Головного управління ДПС у Запорізькій області, регіонального і міського центрів зайнятості та інших державних органів.

Підбиваючи підсумки навчання, учасники відзначили користь набутих знань, поділися своїми враженнями та власними кейсами. Зокрема, на сьогодні деякі з них вже стали успішними фотографами та керівниками невеликих виробництв.

Наприкінці заходу випускники отримали сертифікати.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області