У Запоріжжі представники регіональних митниць вивчають проблематику класифікації товарів

У Запоріжжі розпочав роботу дводенний семінар на тему “Проблемні питання класифікації товарів”, організований Департаментом адміністрування митних платежів та митно-тарифного регулювання ДФС України.

У заході беруть участь співробітники Державної фіскальної служби, керівники та посадові особи підрозділів митниць ДФС з усіх областей України.

Відкрив засідання начальник управління класифікації товарів Департаменту адміністрування митних платежів та митно-тарифного регулювання ДФС України Володимир Мокреньов. Він презентував матеріали останньої сесії гармонізованої системи опису та кодування товарів, яка відбулася за участю представників 89 країн і Митного та Економічного Союзу.

У програмі семінару фахівці митниць, які здійснюють митний контроль, розглянуть особливості класифікації різних товарів у зовнішньоекономічній діяльності, результати роботи митних органів у цій сфері, а також застосування єдиних підходів та шляхи підвищення ефективності діяльності за даними напрямами.

У рамках заходу для учасників будуть проведені тренінги та тематичний круглий стіл. Крім того, працівники митниць матимуть можливість обмінятися практичним досвідом..

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області