У Запоріжжі для підприємців-початківців стартував третій сезон бізнес хабу

Сьогодні за участю представників фіскальної служби Запорізької області розпочав роботу проект зі сприяння розвитку підприємництва, започаткований Запорізьким обласним союзом промисловців, підприємців (роботодавців) “Потенціал” та Запорізьким обласним центром зайнятості.

Відкриваючи перше засідання, голова ЗОСПРР “Потенціал” Олександр Головко підкреслив, що третій сезон бізнес хабу, як й попередні два, має на меті підтримати ініціативних людей, які вирішили започаткувати власну справу. Програма проекту передбачає тематичні заняття і тренінги, під час яких підприємці отримуватимуть інформаційну, консультативну допомогу та практичні поради з організації і ведення підприємницької діяльності.

Привітали учасників проекту керівники підрозділів обласного апарату ДФС, які побажали молодим підприємцям результативного навчання та успіхів у повсякденній діяльності.

Заступник начальника відділу аналізу та прогнозування надходжень податків та зборів з фізичних осіб та єдиного внеску Лариса Страхова та начальник відділу комунікацій Людмила Савченко докладно розповіли про нові можливості для платників податків у взаємодії з фіскальною службою. Вони зосередили увагу присутніх на функціонуванні Електронного кабінету платника, який надає представникам бізнесу та громадянам десятки онлайн сервісів, зокрема, щодо оподаткування, подання звітності, надсилання листів, отримання довідок, доступу до реєстрів та багато інших. Лише цього року понад 90 тисяч запорізьких платників податків скористалися послугами функціоналу Електронного кабінету.

У рамках навчання для підприємців-початківців відбудеться семінар, присвячений особливостям адміністрування єдиного соціального внеску, нарахуванню і оподаткуванню заробітних плат.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області