У Запоріжжі відбувся перший Молитовний сніданок Східного регіону

На Молитовний сніданок Східного регіону, 12 грудня 2018 року, в залі Запорізької обласної філармонії, зібралися голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль, голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак, представники обласної влади, народні депутати України, міські голови, депутати обласних, районних і міських рад, державні управлінці, громадські діячі, керівники засобів масової інформації, представники бізнесу, освітяни й науковці, діячі культури, керівники церков і релігійних організацій. Ведучими заходу стали керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко і координатор регіональних молитовних сніданків в Україні, керівник соціального служіння церков Євангельських Християн Баптистів в Україні Дмитро Матюхін.

На початку заходу з проповіддю до присутніх звернувся єпископ Запорізький та Мелітопольський Фотій, який запросив всіх до спільної молитви «Отче наш». Цього ранку присутні молилися за мир та розвиток в Україні, благополуччя і добробут на нашій землі, військових, сиріт і знедолених, сім’ї та благословення для всього народу.

Під час урочистого заходу, з молитвою за військовослужбовців виступив голова Комишуваської селищної ради Юрій Карапетян: «Нарешті, мої брати, зміцняйтеся Господом та могутністю сили Його! Зодягніться в повну Божу зброю, щоб могли ви стати проти хитрощів диявольських. Боже. Благослови армію, яка боронить нашу землю від ворога. Надай сили та мудрості поліцейськім в забезпеченні правопорядку в містах і селах України. Благослови Національну гвардію України і кожного прикордонника в охороні нашої країни. Збережи і подбай про кожного військового, нехай Твої янголи-охоронці захистять їхні життя і здоров’я. Господи, не дай їм зневіритися, впасти духом, але зміцни їхні серця та наповни надією».

Прикрасою молитовного сніданку стали класичні композиції духовної тематики у виконанні артистів Запорізької обласної філармонії.

Молитовні сніданки – це багаторічна традиція багатьох демократичних країн світу. Перший національний молитовний сніданок у Києві відбувся в 2011 році.