Учні 8 А класу КЗ«НВК «Джерело» вшанували пам’ять загиблих у Другій Cвітовій війні

Щороку, в КЗ«НВК «Джерело», до Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні, проводиться тиждень національно-патріотичного виховання.

Сьогодні, 6 травня 2019 року, учні 8 А класу вийшли в «трудовий десант» аби облаштувати Братську могилу періоду Другої Світової війни, яка знаходиться  на старому кладовищі, що розташовано поблизу центральної зупинки автотранспорту селища Комишуваха. Як розповіла класний керівник Ніна Дем’яненко: «Сучасна молодь знає й  пам’ятає про ті жахливі події і завжди з ентузіазмом та відповідальністю, охоче виходить на толоки з облаштування Братських могил селища. Забутих могил немає. Хочеться подякувати  і дітям, за їх старанну та сумлінну роботу, і батькам, які добре виховують підростаюче покоління. Народ, що не знає своєї історії –  не має майбутнього».

Для довідки:

На території смт Комишуваха зареєстровано п’ять Братських могил періоду Другої Світової війни: могила військовополонених, яка розташована на Жовтневому кладовищі (поховано близько 150 чол.), ще одна розташована біля залізничної станції Фісаки (поховано 4 чол.), поховання, яке знаходиться  на старому кладовищі, що розташовано поблизу центральної зупинки автотранспорту селища (кількість загиблих невідома); біля інтернату (поховано 6 чол.) та Братська могила на центральному кладовищі (поховано 492 чол.).