УКРЗАЛІЗНИЦЯ ГОТОВА РОЗПОЧАТИ ПАСАЖИРСЬКІ ПЕРЕВЕЗЕННЯ

Укрзалізниця готова до відновлення пасажирських перевезень. Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

– Вже з 1 червня Україна розпочне перші пасажирські залізничні перевезення у далекому сполученні. Карантин дав час, щоб підготуватися до прийому пасажирів. На станції «Київ-Пасажирський» вже демонтовано МАФи, встановлено сучасну систему відеонагляду, повністю відремонтовано приміський вокзал, – зазначив Міністр.

Регіони України, в яких за останні 7 днів на 100 тисяч населення налічується в середньому менше 12-ти нових випадків COVID-19, середня кількість ПЛР та ІФА тестувань становить більше 12-ти, а завантаженість ліжок в лікарнях, куди госпіталізують пацієнтів з коронавірусом, складає менше як 50%, можуть послабити протиепідеміологічні заходи та поступово відновлювати роботу транспорту.

Так, з 22 травня дозволено здійснювати регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, внутрішньообласному та міжнародному сполученні, а з 25 травня – перевезення пасажирів у метро. З 1 червня відновлюються залізничні пасажирські перевезення у міському, регіональному, дальньому внутрішньому та міжобласному сполученні, а також міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом.

Обов’язкові вимоги безпеки залишаються незмінними: масочний режим, температурний скринінг працівників, постійна дезінфекція транспорту та ін.

Сам термін карантину продовжено до 22 червня.

За матеріалами Урядового порталу