Три мітинги присвячені Дню Перемоги відбулися в Новояковлівському старостинському окрузі

Усіяне невмирущою славою, омріяне і вистраждане, гартоване у вогні віроломної битви, на крилах весни прилинуло до нас свято Перемоги.

9 травня на території Новояковлівського старостинського округу №5 відбулося три мітинги присвячені Дню Перемоги.

Перший пройшов у с. Магдалинівка. Святковий захід приготували  учні Магдалинівської філії КЗ «НВК «Джерело» та  вихованці дитсадку «Сонечко». Під час мітингу, мешканців села привітали в.о.старости Олена Нікітенко та директор школи Станіслав Алексєєв.

Другий мітинг відбувся в с. Новояковлівка, біля меморіалу загиблим воїнам Другої світової війни. Святкову програму для мешканців села приготували учні Новояковлівської філії «НВК «Джерело», учасники художньої самодіяльності сільського Будинку культури.  О 10 годині, запрошених на мітинг привітали в.о. старости Олена Нікітенко, директор школи Геннадій Левченко та депутат Комишуваської селищної ради Антоніна Савченко. Дітьми та гостями святкового заходу були покладені квіти та вінки до обеліска.

Третій мітинг відбувся у с.Запасне.   Мешканців села з Днем Перемоги привітали в.о. старости Олена Нікітенко та учасник бойових дій, голова ФГ «Зустріч»  Іван Алещєнко, які побажали і дорослим, і малим мирного неба над головою,  міцного здоров’я та злагоди.

По завершенню концертної програми всі присутні пригостилися фронтовою кашею, пиріжками, м’ясними стравами та гарячими напоями.

А ввечері, в приміщенні Новояковлівського будинку культури, з нагоди Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років,  пройшов святковий концерт «Летіла Перемога над світами, немов травневий довгожданий грім».

Захід підготували та провели учасники  гуртків, які читали вірші, співали пісні про Перемогу,  про кохання та вірність, виконували танцювальні номери.  Разом із самодіяльними артистами,  глядачі переживали перемоги і втрати, підспівували виконавцям пісень.