Ситуація у громаді станом на ранок 26 лютого

Шановні мешканці громади!

Наразі ситуація у нашій громаді стабільна і контрольована. Керівництво громади тримає руку на пульсі подій; депутати селищної ради, керівники установ і старости щодві години звітують про стан справ на своїх територіях. Голова громади Юрій Карапетян на постійному зв’язку з населенням 24/7. Звернутися, зокрема, можна за телефонами: 050 253 5721;  068 320 9395.

“Я вдячний активним мешканцям громади, які телефонують мені і пропонують свою допомогу. У тій ситуації, яка склалася зараз в нашій країні, ми всі повинні діяти злагоджено, підтримувати один одного, допомагати. Для підтримки наших військових потрібно об’єднуватись і робити те, що залежить від нас” – зазначає голова.

У нашому районі відсутні збройні сили країни-агресора; на території громади відсутні також військові частини або важливі стратегічні об’єкти, які могли б піддаватися обстрілам. Що стосується сховищ, на території громади відсутні приміщення, обладнані і придатні для використання у якості сховищ, оскільки в них не було необхідності. На даний час такої необхідності, як і раніше, немає. Просто залишайтеся вдома. Якщо це зміниться, ви одразу ж будете попереджені.  Небезпеки для цивільного населення немає, проте за можливості та для власної безпеки краще залишатися вдома. Якщо ви знаєте про літніх одиноких сусідів,  будь ласка, провідайте їх, дізнайтеся яка потрібна допомога. Допомагайте їм, у тому числі, отримувати достовірну інформацію, оскільки люди старшого віку не завжди мають таку можливість, легко вірять фейкам і піддаються паніці. Наразі паніка – основний ворог українців.  Якщо допомога потрібна вам, звертайтеся за вказаними вище телефонами. 

Будь ласка, перевіряйте новини лише в офіційних державних джерелах, не вірте фейкам! До цього ж закликає Президент у своєму відеозверненні (знаходиться за посиланням)НЕ переходьте за невідомими посиланнями в соціальних мережах, НЕ відкривайте підозрілі листи на електронній пошті. НЕ поширюйте інформацію про переміщення українських військ. Зберігайте спокій. У разі, якщо ситуація зміниться, ми одразу ж повідомимо про це, зокрема, на нашому офіційному сайті та іншими засобами. На території старостинських округів населення сповіщатимуть старости, а також депутати ради.

Нагадуємо, що в вечірні і нічні години важливо дотримуватися режиму світломаскування: НЕ вмикайте вуличне освітлення, за можливості не вмикайте світло у будинках або ж щільно зашторюйте вікна.

Про загальну ситуацію в країні на сьогоднішній ранок можна дізнатися за посиланням