Руслан Рачинський: “У січні майже тисяча запоріжців започаткували власний бізнес”

За перший місяць року власну справу зареєстрували 992 суб’єкти господарювання регіону, серед яких 178 юридичних та 814 фізичних осіб-підприємців. Порівняно з січнем 2019 року кількість нових платників зросла на 180. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський.

На початок лютого загальна кількість компаній, організацій, установ та підприємців, які перебувають на обліку у запорізьких податківців, склала 121715, що майже на півтисячі більше, ніж на аналогічну дату минулого року. Зокрема, у регіоні нараховується 52061 СГД-юридична особа та 69654 СПД-фізичні особи.

Нагадаємо, усі представники бізнесу можуть переглянути свої облікові дані в онлайн режимі. У приватній частині Електронного кабінету платника є відповідний розділ, в якому зосереджений перелік відомостей, зокрема, ідентифікаційних, реєстраційних, а також дані про керівників, про банківські рахунки, про реєстрацію платником ПДВ, ЄСВ, єдиного податку та інформація про об’єкти оподаткування, реєстратори розрахункових операцій, книги обліку розрахункових операцій та багато іншого. Ці відомості доступні лише самому платнику, який за допомогою кваліфікованого електронного підпису здійснює авторизований вхід до Електронного кабінету.

Крім цього, цей ресурс надає десятки онлайн послуг, зокрема, можливість листуватися з ДПС, формувати і відправляти податкову, пенсійну і статистичну звітність, заяви, запити для отримання інформації, дізнатися стан розрахунків з бюджетом, користуватися відкритими реєстрами тощо. Адреса Електронного кабінету: https://cabinet.tax.gov.ua/.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

Запорізька торгово-промислова палата відзначає 80-річчя: підсумки конференції членів ЗТПП

 

Запорізька торгово-промислова палата приймала вітання від членів та партнерів організації з нагоди 80-тої річниці з дня заснування.

Відкриваючи ювілейну конференцію, президент Запорізької ТПП Володимир Шамілов відзначив основні здобутки Палати з надання бізнес-послуг. Він підкреслив, що нині у складі ЗТПП більше півтисячі компаній, а серед основних напрямів роботи – сприяння інтеграції бізнес-середовища до міжнародної співпраці та підтримка їх конкурентоздатності.

ЗТПП – це найбільша в регіоні бізнес-асоціація, яка підтримує активний діалог з державними органами влади, зокрема, ефективною є взаємодія з податковою службою області з вирішення актуальних для суб’єктів господарювання проблем і роз’яснення законодавчих норм.

Також одним із пріоритетів є організація виставок, форумів та інших заходів. Саме у ці дні у виставковому центрі “Козак Палац” триває ІV спеціалізований аграрний форум “AgroPro” та спеціалізована виставка для аграрного бізнесу “АгроТехСервіс-2020”.

Під час конференції Запорізьку ТПП привітали очільники обласної ради, облдержадміністрації, міської ради, керівники підприємств і міжнародні партнери.

За розвиток запорізького підприємництва, об’єднання та зміцнення бізнес-спільноти, вагомий внесок у соціально-економічний та інтелектуальний потенціал регіону в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський вручив подяку президенту Запорізької торгово-промислової палати Володимиру Шамілову.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області