РОЗРОБЛЕНО ПОСІБНИК, ЯКИЙ ДОПОМОЖЕ ГРОМАДАМ ОРГАНІЗУВАТИ ЕФЕКТИВНУ ДІЯЛЬНІСТЬ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

Презентовано «Практичний посібник для громад», розроблений Асоціацією міст України. Видання допоможе громадам організувати ефективну діяльність органів місцевого самоврядування. У презентації взяли участь заступники Міністра розвитку громад та територій України В’ячеслав Негода та Іван Лукеря.

Практичний посібник складається з п’яти модулів, які пропонують типові документи, алгоритми дій, а також зразки рішень місцевих рад та їх виконавчих органів.

Як зазначив В’ячеслав Негода, чинне законодавство поки не пристосоване до нової системи територіального устрою. Мінрегіон спільно з профільними асоціаціями та народними депутатами працюють над його вдосконаленням. Але новостворені органи місцевого самоврядування після місцевих виборів вже розпочинають роботу. І їм потрібна допомога. «Посібник, до розробки якого був залучений і Мінрегіон, має допомогти громадам у проведенні перших сесій, формуванні структури, статутів, призначенні комісій тощо», – наголосив він.

У свою чергу Іван Лукеря зазначив, що «важливо, щоб всі громади також мали свої унікальні стратегії розвитку, які б узгоджувались із регіональними стратегіями. Саме це дозволить громадам бути конкурентними та мати всі ресурси та інструменти для розвитку, зокрема, через ДФРР».

За матеріалами офіційного веб-сайту Мінрегіону