Роботодавцям з чисельністю працівників від 8 осіб необхідно звітувати про зайнятість та працевлаштування громадян

Роботодавцям з чисельністю працівників від 8 осіб необхідно звітувати про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню до служби зайнятості.

Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» від 3 жовтня 2017 р. № 2148-VIII внесено зміни до частини другої статті 14 Закону № 5067 «Про зайнятість населення», щодо встановлення підприємствам, установам та організаціям з чисельністю штатних працівників від 8 до 20 осіб квоти у розмірі не менше однієї особи у середньообліковій чисельності штатних працівників для працевлаштування осіб, яким до настання права на пенсію за віком відповідно до статті 26 Закону України«Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» залишилося 10 і менше років.

Змінами передбачено, що інформацію про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню зобов’язані надавати підприємства, установи та організації (юридичні особи) незалежно від форми власності до служби зайнятості з чисельністю штатних працівників від 8 осіб (раніше цей обов’язок був для підприємств з чисельністю працівників від 20 осіб).

Крім того, у новій редакції викладено форму бланку інформації про зайнятість і працевлаштування громадян, де необхідно буде зазначати середньооблікову чисельність штатних працівників, яким до настання права на пенсію за віком залишилося 10 і менше років.

Підприємства, установи та організації, у яких середньооблікова чисельність штатних працівників від 8 до 20 осіб заповнюють у бланку 4, 5 і 6 рядок, у яких більше 20 осіб 1,2,3 і 6 рядки.

Звіт подається до Оріхівської районної філії Запорізького обласного центру зайнятості до 01 лютого 2019 року (каб. № 9), телефон для довідок 4-46-44.