Ремонт автомобільної дороги Т-08-20 “Якимівка-Кирилівка” завершено

а участі голови Запорізької облдержадміністрації Олександа Старуха, його заступника Едуарда Брутмана та керівника апарату Зінаїди Бойко, заступника голови Державного агентства автомобільних доріг України Андрія Івко, голови райдержадміністрації Ігоря Судакова та виконуючого обов’язки начальника Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Олега Галича відбулося урочисте відкриття автодороги державного значення Т-08-20 Якимівка – Кирилівка. В рамках проєкту «Велике будівництво» на ділянці автошляху державного значення виконано капітальний ремонт. Роботи  цієї автодороги були розпочаті 1 травня 2021 року і виконувалися ТОВ “Автомагістраль-Південь” на замовлення Служби автомобільних доріг у Запорізькій області. Фінансування проєкту  відбувалося за рахунок  Державного бюджету України. Цей ремонт став першим за останні сорок років капітальним оновленням автошляху.

Ремонт автодороги проводився з затримками, через несприятливі погодні умови, але здача об’єкту проведена в строк.

За рекордні чотири місяці дорожники провели холодне фрезерування асфальтобетонного покриття, яке зазнало ушкоджень та руйнувань за роки експлуатації дороги та влаштували вирівнюючі шари асфальтобетону на площі 41,6 км. Також облаштовано з’їзди, встановлено лотки для водовідведення і дорожні знаки, влаштувано бар’єрну огорожу та нанесено розмітку.

Паралельно, майже приведено укріплення узбіч та розчищення придорожньої смуги від чагарників та дрібнолісся.

Оновлений автошлях дозволяє без перешкод та з комфортом доїжджати до населених пунктів Мелітопольського району. Крім того, автошляхом під час курортного сезону щороку користуються сотні тисяч туристів, які тепер з комфортом будуть проїжджати до найкращого курорту Азовського узбережжя.