Пільгові ставки ПДВ: у Запоріжжі триває експертне обговорення

Реалізація законодавчих ініціатив щодо зниження ставки податку на додану вартість на продукти харчування стала предметом обговорення на засіданні круглого столу, який сьогодні відбувся у Запоріжжі. У заході, організованому Агенцією регіонального розвитку Запорізької області, взяли участь керівництво Запорізької обласної ради, представники Запорізької облдержадміністрації, податкової служби, депутати місцевих рад, профільні експерти та підприємці. Позицію органів ДПС представляла в. о. начальника управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Головного управління ДПС у Запорізькій області Олена Ганіцька.

У рамках круглого столу учасники розглянули механізми запобігання зростанню цін на харчові продукти та захисту вітчизняних виробників. Під час дискусії обговорили проекти змін до законодавства, які можуть вплинути на споживчі ціни, збереження конкурентоспроможності агропродовольства в умовах запровадження на території Європейського Союзу пільгової ставки ПДВ на продукти харчування з другого півріччя.

Представники влади і бізнесу також проаналізували напрацьовані зміни до законодавства, зокрема, вплив зниження ставки податку на вітчизняні продукти на збалансованість доходів бюджету.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області