Понад 150 мешканців смт Комишуваха отримали безоплатні консультації від мобільної бригади «Восток SOS»

Мобільні бригади психосоціальної та юридичної допомоги Благодійного фонду «Восток SOS» створені для надання швидкої допомоги постраждалим внаслідок російської агресії. Спеціалісти вирушають до міст, сіл та селищ, де консолідуються люди, що виїхали з окупованих територій. Бригади надають первинні та вторинні безоплатні консультації з юридичних та соціальних питань.

Протягом червня 2023 року мобільна бригада тричі виїжджала до селища міського типу Комишуваха, адже цей населений пункт постійно потерпає від обстрілів росіян та потребує допомоги у розв’язанні різноманітних питань.

10 липня 2023 року спеціалістки бригади вчетверте завітали до Комишувахи. Велика кількість місцевих мешканців прийшли на зустріч вже за вторинними консультаціями. Так, Валентина Іванівна мала запит щодо реєстрації пошкодженого майна за допомогою застосунку «Дія».

«Ми дуже вдячні за те, що ви до нас приїжджаєте. Я сама не могла підгрузити документи в Дію і переймалася через це. Сьогодні соціальна працівниця фонду розв’язала це питання. А взагалі у нас багато пенсіонерів, у котрих кнопкові телефони, тому вони навіть не можуть встановити застосунок. Тому ми раді, що можемо звернутися до вас і ви допомагаєте нам», – зазначила Валентина Іванівна.

Крім цього, свої консультації надали юристка та психологиня.

Фонд реалізує проєкт мобільних бригад за підтримки International Rescue Cometee Deutchland (https://www.rescue.org/de).

Ви можете записатися на приїзд бригади до вашого міста, територіального центру чи громади. Для цього необхідно зателефонувати на гарячу лінію, що працює від понеділка по суботу (8:00-18:00): 0800 332 614.

Також отримати консультацію можна у месенджерах:
☑️ +38(099) 710 48 72 (Viber);
☑️ +38(096) 108 60 48 (Telegram).