ГУ ДФС у Запорізькій області звертає увагу – сплатити податки на доходи фізичними особами потрібно до 30 липня 2019 року!

Звертаємо вашу увагу, що граничний термін сплати податку на доходи  фізичних осіб припадає на 31 липня 2019 року. 

Зважаючи на те, що 31.07.2019 є останній банківський день  необхідно  розрахуватися з бюджетом та сплатити податок на доходи фізичних осіб до 30.07.2019р.

Нагадаємо, що фізичні особи, які у 2018 році отримували доходи від неподаткових агентів (пай) та доходи в результаті прийняття ними у спадщину чи дарунок коштів, майна, майнових чи немайнових прав, які підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб, повинні подати до органу фіскальної служби за місцем реєстрації річну податкову декларацію про майновий стан і доходи  у термін до 1 травня 2019 року, зазначена норма передбачена п. 179.7 ст. 179 Податкового кодексу.

У податковій декларації про майновий стан і доходи громадяни відображають суму отриманого доходу за звітний рік та визначають податкове зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб за ставкою 18% та військового збору за ставкою 1,5%.

Відповідальність за несвоєчасну сплату податку (збору)

Відповідно до п. 126.1 ст. 126 Кодексу, у разі якщо платник податків не сплачує узгодженої суми грошового зобов’язання протягом строків, визначених Податковим Кодексом (суму податкового зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, зазначену в поданій декларації за 2018 рік, — до 01.08.2019), такий платник податку притягується до відповідальності у вигляді штрафу:

– у разі затримки сплати до 30-ти календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, — у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу;

– у разі затримки сплати понад 30 календарних днів — у розмірі 20% погашеної суми податкового боргу.

Крім того, п.п. 129.1.3 п. 129.1 ст. 129 Податкового Кодексу передбачено, що після спливу встановлених строків погашення узгодженого грошового зобов’язання на суму податкового боргу нараховується пеня.

Інформація про реквізити банківських рахунків для сплати податків відповідно до адміністративно-територіального устрою України оприлюднена на офіційному веб-порталі ДФС в рубриці «Бюджетні рахунки» (sfs.gov.ua/byudjetni-rahunki), до органу місцевого самоврядування, обєднаних територіальних громад.

А також для отримання інформації про рахунки для перерахування податку на доходи фізичних осіб можливо у Оріхівському  управлінні ГУ ДФС у Запорізькій області за

тел.. (06141)4-35-21