Платники Оріхівського та Гуляйпільського районів погасили 3213,9 тисяч гривень податкового боргу

У січні-жовтні 2021 року від погашення податкового боргу платників Оріхівського та Гуляйпільського районів до державного та місцевого бюджетів надійшло 3213,9 тисяч гривень, у тому числі до державного бюджету – 2348,6 тисяч гривень та до місцевого бюджету – 865,3 тисячі гривень.

Для скорочення податкового боргу податківці вжили ряд заходів. Так, до суду направлено 66 позовів щодо надання дозволу на погашення податкового боргу за рахунок готівкових або безготівкових коштів на суму 7345,8 тисяч гривень, а також 1 позов щодо продажу заставного майна боржника вартістю 1520,3 тисяч гривень.

Від реалізації безхазяйного майна з початку року зведений бюджет отримав 29,4 тис. гривень. Зокрема, 27,3 тис. грн склали надходження до державного бюджету, а 2,1 тис. гривень – до місцевих скарбниць.

Станом на 1 листопада 2021 року загальна сума недоїмки складає 37 285,4тисяч гривень.

Оріхівський сектор по роботі з податковим боргом управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Запорізькій області нагадує платникам податків, що у разі виникнення податкового боргу, контролюючий орган надсилає (вручає) йому податкову вимогу в порядку, визначеному для надсилання (вручення) податкового повідомлення-рішення.

Податкова вимога може надсилатися (вручатися) контролюючим органом за місцем обліку платника податків, в якому обліковується податковий борг платника податків.

Податкова вимога не надсилається (не вручається), а заходи, спрямовані на погашення (стягнення) податкового боргу, не застосовуються, якщо загальна сума податкового боргу платника податків не перевищує ста вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. У разі збільшення загальної суми податкового боргу до розміру, що перевищує сто вісімдесят неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, контролюючий орган надсилає (вручає) податкову вимогу такому платнику податків.

Починаючи з дня виникнення податкового боргу, на будь-яке майно платника податків, яке перебуває в його власності і балансова вартість якого відповідає сумі податкового боргу, а також на інше майно, на яке платник податків набуде прав  власності у майбутньому, поширюється  право податкової застави, а на суму податкового боргу нараховується пеня та застосовуються штрафні (фінансові) санкції (штраф), визначені Податковим кодексом України.

Тобто, слід звернути увагу боржників на підвищення фінансової відповідальності за несплату податків, а саме: за затримку сплати податків нараховується пеня та штрафи за несвоєчасну сплату.

Нагадуємо, інформація про суб’єктів господарювання, які мають податковий борг, розміщується на сайті Державної податкової служби:
https://tax.gov.ua/dovidniki–reestri–perelik/pereliki-/296361.html.

Крім того, перевірити наявність заборгованості можна онлайн – в Електронному кабінеті платника:https://cabinet.tax.gov.ua.

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine/.

 

                                             Оріхівський сектор по роботі з податковим боргом

                             управління по роботі з податковим боргом

    ГУ ДПС у Запорізькій області