Петро Порошенко окреслив головні напрямки економічної стратегії розвитку України на найближчий період

29 січня 2019 року, у день пам’яті Героїв Крут, у Києві пройшов Форум «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом». Відкрив захід очільник держави – Президент України Петро Порошенко.

Під час виступу він окреслив головні напрямки економічної стратегії розвитку України на найближчий період та підкреслив, що відповідальна економічна стратегія диктує необхідність «чітко визначити пріоритети і зробити акцент на тих секторах економіки, де ми можемо вийти на лідерські позиції». «Вони стануть точками прориву, які підштовхнуть нас вперед. Вони принесуть кошти для того, щоби забезпечити відчутне підвищення рівня життя людей. До таких секторів я відношу агропромисловий комплекс, ІТ, машинобудування, туризм, логістику», – наголосив Президент. Окрім цього, протягом найближчих п’яти років, за словами очільника країни, пріоритетною справою залишатиметься зміцнення Збройних Сил України: «Друзі, ми продовжимо лінію на відновлення територіальної цілісності України політико-дипломатичним шляхом, забезпечуючи єдність проукраїнської коаліції в світі, в Європейському Союзі, використовуючи інструмент санкцій та механізм міжнародної місії ООН на всій території окупованого Донбасу… Справжній мир обов’язково настане на нашій землі. Гарантувати мир може лише боєздатна армія – наша українська, патріотична, добре навчена, добре вишколена, добре озброєна, добре вдягнута… Ми – кращі  в світі! Українська армія день за днем ставатиме сильнішою. Протягом найближчих п’яти років нашою пріоритетною справою залишиться зміцнення Збройних Сил, їхня модернізація та оснащення новітніми зразками зброї та військової техніки, як українського виробництва, так і нарешті іноземного. З усього світу, від усіх наших партнерів до Збройних Сил приходить найсучасніші технології та озброєння, які дозволяють ефективно боронити Українську землю».

На зустрічі, Петро Порошенко висловив переконання,  що для України існує єдиний шлях зберегти свою незалежність – членство у Євросоюзі та НАТО: «У 2024 року ми подамо заявку на вступ до Євросоюзу. І не маю жодного сумніву, що  ми отримаємо і почнемо виконувати План дій щодо членства в НАТО».

Окрім Президента України на Форумі виступили Прем’єр-Міністр України Володимир Гройсман, Голова ВРУ Андрій Парубій, Уповноважений Президента з питань мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях, Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко та багото інших.

У  заході взяв участь голова Комишуваської селищної ради Юрій Карапетян.

Пропонуємо пряму трансляцію Форуму «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом», який проходив  в Міжнародному виставковому центрі м. Києва: