Очільник Комишуваської громади підписав Меморандум про співпрацю з виконавцями Програми «U-LEAD з Європою»

5 березня у м.Києві відбулася конференція «Початок нового партнерства: перші результати та церемонія підписання Меморандумів», під час якої 122 громади з 24 областей України підписали Меморандуми про початок роботи з виконавцями Фази Впровадження Програми «U-LEAD з Європою» в частині створення та модернізації Центрів надання адмінпослуг (ЦНАП) – компаніями NIRAS Sweden AB та SKL International. Підписантом Меморандуму став й голова Комишуваської селищної ради Юрій Карапетян.

Відповідно до Меморандумів протягом дев’яти місяців у громадах буде створено чи модернізовано 122 ЦНАПи. Більше двох мільйонів мешканців України отримають доступ до якісних адміністративних послуг після відкриття високоефективних ЦНАП в громадах.

Всі учасники Програми отримають комплексну підтримку  – експерти допоможуть громадам як інституційно, так і фізично (техніка, ПЗ, меблі, дизайн-плани, спеціальні види допомоги тощо). Крім того, більше 3 000 майбутніх співробітників ЦНАП та лідерів громад пройдуть навчання, спеціально розроблене шведськими та українськими експертами Програми для фахівців, які надають послуги громадянам.

Під час Заходу, крім церемонії підписання Меморандумів та презентацій перших результатів та механізмів надання допомоги, відбулися обговорення ключових викликів у створенні належних ЦНАП в громадах, як то кадровий голод, ліквідація районних ЦНАП, надходження в місцеві бюджети від адмінпослуг.