Освітяни Комишуваської громади взяли участь в інтерактивному діалозі з питань протидії та попередження гендерно зумовленого, у тому числі домашнього насильства!

5 лютого представники закладів освіти, педагоги, психологи та співробітники місцевого відділу освіти взяли участь в інтерактивному онлайн діалозі «Щодо попередження гендерно зумовленого, у тому числі домашнього насильства та заохочення до шанобливих та ненасильницьких стосунків та ґендерної рівності серед жінок та чоловіків».
Впродовж заходу учасники дізналися як розпізнати перші прояви різних видів гендерно зумовленого насильства, чим відрізняється сварка від насильства та ознайомилися з законодавчою базою у сфері протидії гендерно зумовленого, у тому числі домашнього насильства. Також, учасникам було надано вичерпний перелік сервісів попередження та протидії гендерно зумовленого, у тому числі домашнього насильства вЗапорізькій області.
Всі люди, залучені до виховного та освітнього процесу, від вихователя у садочку чи вчителя у школі до батьків вдома,мають надважливий вплив на формування світогляду учнів, тож поглиблення обізнаності всіх учасників процесу є чи не єдиним ключем до вирішення проблеми гендерної рівності та викорінення руйнівних гендерних стереотипів.
Вміння розпізнати перші прояви насильства, надати підтримку та вчасно звернутися по допомогу можеодного разу врятувати комусь життя.
Кожного дня ми стикаємося з десятками людей та маємо з ними взаємодію та, так чи інакше, впливаємо одне на одного. Наша мета, щоб ця взаємодія відбувалася на засадах гендерної рівності, шанобливих та ненасильницьких стосунків.Такожосвітянам буде надано сертифікат про учать в інтерактивному діалозі з поглибленні знань з попередження гендерно зумовленого, у тому числі домашнього насильства та заохочення до шанобливих та ненасильницьких стосунків та ґендерної рівності серед жінок та чоловіків.

Більш детальну інформацію щодо видів гендерно зумовленого, у тому числі домашнього насильства можете знайти за посиланням https://bit.ly/3f7D5hF

Захід проведено Представництвом ООН Жінки в Україні спільно з МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.