Оріхівський районний відділ філії Державної установи «Центр пробації» в Запорізькій області шукає волонтерів!

Незважаючи на пандемію коронавірусу діяльність уповноважених органів з питань пробації продовжується, адже в таких скрутних обставинах сприяння засудженим до альтернативних видів покарань особливо актуальна як ніколи. Кожен небайдужий та ініціативний громадянин, якому виповнилося 18 років, може прийняти участь та допомогти працівникам Оріхівського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Запорізькій області в зборі, узагальненні та систематизації інформації, а також в здійсненні наглядових заходів, наданні консультативної допомоги, проведенні виховних бесід, підвищенні освітнього рівня, залучення до культурного життя суб’єктів пробації. Діяльність волонтерів пробації здійснюється відповідно до ЗУ (Закону України) «Про волонтерську діяльність» з урахуванням особливостей, визначених Кримінально-виконавчим кодексом України, ЗУ «Про захист персональних даних», ЗУ «Про пробацію» та нормативно-правовими актами, що регулюють організацію пробації.

Пробація – це ефективний помічник громади, яка дбає про безпеку людей. Ефективність пробації залежить від того, наскільки громада їй довіряє і допомагає виконувати завдання пробації, у тому числі шляхом безпосередньої участі волонтерів у діяльності пробації.         Волонтером пробації може стати кожен, хто не байдужий до безпеки громади, має бажання допомагати людям на громадських засадах. Має знання, досвід та можливості спілкуватися з людьми, впливати на їх світогляд і поведінку. Допомагати вирішувати їх проблемні питання. Досягнув 18 років та не має проблем із законом (не має судимості). У статусі волонтера пробації ви можете спільно із працівником пробації створити індивідуальний план досягнення змін у поведінці та житті людини, яка вчинила правопорушення та стати наставником для людини, яка бажає змінитися і допомогти їй не втратити себе і своє життя. Також обговорювати разом з підопічним та працівником пробації складні ситуації та шукати правильний вихід. Радіти успіхам та досягненням.

 

Адреса Оріхівського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в       Запорізькій області: Запорізька область м. Оріхів, вул. Запорізька, 36- а, каб.№116.