Оріхівське управління ГУ ДПС у Запорізькій області нагадує про те, що репетитори мають задекларувати неоподатковані доходи

Оріхівське управління ГУ ДПС у Запорізькій області нагадує, що вчителі та викладачі, які не зареєстровані суб’єктами підприємницької діяльності, але надавали в 2019 році репетиторські послуги учням та студентам, зобов’язані задекларувати отримані від такої діяльності доходи.

До репетиторських послуг відносяться: підготовка дітей до школи, до незалежного тестування, до вступу до навчальних закладів будь-якого рівня, навчання з різних предметів, виконання контрольних, курсових, дипломних робіт тощо.

Громадянам, які отримали доходи, що були неоподатковані, необхідно подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2019 рік та сплатити податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18 % та військовий збір 1,5 % із нарахованої суми доходу.

Шановні викладачі, декларацію ви можете подати особисто або уповноваженою на це особою, надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення,

Найзручніше – скористатися засобами електронного зв’язку та надіслати декларацію в електронній формі з дотриманням умови реєстрації електронного підпису у порядку, визначеному законодавством.

Нагадуємо, що декларацію необхідно подати до 1 травня 2020 року до органу податкової служби за місцем податкової адреси платника.

 

Оріхівське управління ГУ ДПС у Запорізькій області