Незалежність України – маяк свободи

24 серпня Україна відзначає найбільше державне  свято – День Незалежності. Воно встановлене на честь виняткової історичної події – ухвалення у 1991 році Верховною Радою Української РСР Акта проголошення незалежності України. Цей документ увінчав тисячолітні прагнення Українського народу мати власну суверенну державу і самостійно визначати свою долю.

30 років незалежності продемонстрували світу, що Україна відбулася як держава, здатна утверджувати демократичні цінності, відстоювати свободу та гідність, захищати свій суверенітет і територіальну цілісність. Нам вдалося побудувати суспільство, в якому знаходять спільну мову та взаємну повагу різні етнічні, релігійні, соціальні групи. І, головне, громадяни України готові одностайно зі зброєю в руках захищати незалежність власної держави.

Сьогодні незалежність України – головна перешкода для російського імперіалізму, який намагається політично, економічно та духовно поглинути Україну і розділити Європу на сфери впливу. 

Незалежність для українців – це передусім нові можливості та торжество прав людини. Це змога дихати на повні груди повітрям свободи після століть неволі, коли ми жили за чужими правилами у несправедливості та репресіях. Тепер майбутнє країни – в руках кожного з нас.

Пропонуємо ознайомитися з інформаційними матеріалами, які Український інститут національної пам’яті підготував до Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора 2022.  Основні теми, розкриті в інформаційних матеріалах:

  •  Етапи боротьби за незалежність у ХХ-ХХІ століттях
  • Як рф намагалася знищити незалежність України?
  • Про День Державного Прапора України

Для ознайомлення з матеріалами перейдіть за посиланням нижче:

Інформаційні матеріали УІНП “Незалежність України – маяк свободи”