На території громади діють програми, які спрямовані на підвищення якості медичної допомоги

На території Комишуваської селищної ради діють програми, які фінансуються за рахунок місцевого бюджету та направлені на поліпшення епідемічної ситуації в громаді, зниження показників захворюваності населення, підвищення ефективності лікування, поліпшення діагностики тощо.

За інформацією КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» за перше півріччя 2019 року за «Програмою боротьби з онкологічними захворюваннями»  було використано 154643 тис. грн. Дані кошти спрямовуються на закупівлю симптоматичних, наркотичних препаратів тощо. Наразі, на обліку в громаді знаходиться 361 хворих на онкологічні захворювання, з яких 17 осіб отримали наркотичні препарати безкоштовно.

Для профілактики та запобіганню захворювання населення на теберкульоз на території громади діє відповідна програма. Вона спрямована на виявлення хвороби та проведення туберкулінодіагностики. Так, на 2019 рік заплановано провести щеплення 1800 дітям. Станом на 1 липня 2019 року щеплення було проведено 612 особам. Взагалі, на поточний рік, для проведення вакцинації заплановано 75000,00 тис.грн, з яких вже використано 61668 тис.грн.

Не менш важливою є «Програма профілактики ВІЛ-інфекції, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на території Комишуваської селищної ради». За І півріччя поточного року для закупівлі молочної суміші «Малятко» дітям ВІЛ-інфікованих матерів було використано 3840,00 тис.грн. Взагалі, на 2019 рік, на програму виділено 22000 тис.грн.

 За «Програмою удосконалення надання медичної допомоги хворим нефрологічного профілю на території Комишуваської селищної ради» на 2019 рік передбачено 88 000 тис.грн. Наразі, для пацієнтів з пересадкою нирки, було придбано імуносупресивні препарати на суму 87469 тис. грн..

Перед початком епідеміологічного сезону за «Програмою профілактики вірусних гепатитів та грипу для медичних працівників  КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги»» планується провести щеплення. Кошти по даній програмі у розмірі 11000 тис.грн. вже надійшли наразі планується закупка вакцини.

Комишуваська селищна рада й надалі буде підтримувати програми, які  допомагають підвищити якість медичної допомоги населенню.