Названо професії, які будуть затребувані в Україні у найближчі 5 років

В Україні найчастіше роботу пропонують у сфері будівництва, логістики. Також шукають різноробочих. В той же час експерти підготували перелік професій, які будуть найзатребуванішими найближчі 5 років.

Медичний лаборант

Затребуваними стають медичні лаборанти, адже зростає кількість громадян, які прискіпливо слідкують за своїм здоров’ям. Лаборанти проводять збір аналізів, дослідження, за якими лікарі діагностують хвороби. У столичних лабораторіях готові платити від 9 тис. грн. Обіцяють бонуси.

Водій вантажівки

Сфера доставки стрімко розвивається, бо зростає популярність інтернет-магазинів. Тому з’являється все більше вакансій для водіїв, які доставлятимуть товари від магазинів і виробників до точки видачі. У середньому роботодавці готові платити 15 тис. грн. Є компанії, де водії мають можливість заробляти більше 25 тис. грн у місяць.

Фінансовий консультант

Фінансові консультанти допоможуть підвищити рівень фінансової грамотності громадян, зберегти бюджет. Спеціалісти порадять, у що інвестувати, а на чому можна заощадити. Консультанти мають можливість заробляти від 25 тис. грн.

Веб розробник

Найближчі 5 років зросте популярність веб розробників. Це пов’язано зі швидкою діджиталізацією сучасного світу. Вже сьогодні спеціалісти можуть заробляти до 112 тис. грн.

gazeta.ua

Подробнее по ссылке: https://uteka.ua/ua/publication/news-14-delovye-novosti-36-nazvany-professii-kotorye-budut-vostrebovany-v-ukraine-v-blizhajshie-5-let