МОНЕТИЗУВАТИ ПІЛЬГИ НА КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ МОЖНА У БУДЬ-ЯКИЙ ЧАС

З нового року українці, які мають пільги на житлово-комунальні послуги, можуть у будь-який час подати заяву про перехід на монетизовану (готівкову грошову) форму виплат на послуги ЖКГ.

На засіданні Уряду скасовано обмеження, яке не дозволяло українцям податися на «монетизацію» після 15 жовтня (на опалювальний період) і 15 травня (на неопалювальний період).

Реалізація прийнятої Урядом постанови матиме вплив на інтереси громадян, які отримують житлові субсидії, пільги на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу, структурні підрозділи з питань соціального захисту населення, суб’єктів господарювання.

Нагадаємо, механізм готівкового нарахування пільги на оплату послуг ЖКГ запрацював з жовтня. Монетизація пільг не впливає на розмір передбачених законом соціальних гарантій і дозволить заощаджувати кошти на економному споживанні житлово-комунальних послуг і використовувати їх на власні потреби пільговика. Тобто, якщо домогосподарство спожило менше ресурсів, ніж передбачено в нормативі,  заощаджені гроші  може залишити собі.

 

За матеріалами Урядового порталу

https://www.zoda.gov.ua/news/