Мобільна бригада БФ «Восток SOS» надала безоплатні консультації жителям селища Зарічне

6 та 7 листопада 2023 року команда психосоціальної та юридичної допомоги Благодійного фонду «Восток SOS» консультувала в селищі Зарічне, де нещодавно російські війська поцілили ракетою по одній із вулиць, є поранені та пошкоджена цивільна інфраструктура.

👩‍🦳По допомогу звернулася й Анна, їй 71. Жінка дивом вижила, бо за хвилину до вибуху зайшла з двору у будинок.

«У хаті впала стеля та вибило вікна. Після прильоту мене знайшов син, він вибив двері. Я навіть не могла нікому зателефонувати, на вулиці був жах», – зізналася Анна.

🤳Юристка БФ «Восток SOS» розповіла пані Анні про подачу заяви на відшкодування пошкодженого майна в застосунку «Дія», самостійно жінка із цим не змогла впоратися.

Протягом двох днів у Зарічному юристка та соціальна працівниця надавали безоплатні консультації переважно щодо оформлення спадщини, реєстрації пошкодженого/зруйнованого майна та наявних виплат. Психологиня проводила індивідуальні консультації для людей, які пережили кризову ситуацію.

🚗Нагадаємо, мобільні бригади психосоціальної та юридичної допомоги працюють на території Запорізької, Харківської, Херсонської та Миколаївської областей. Фонд реалізує проєкт за підтримки International.

Ви можете створити запит на приїзд команди до вашого міста, територіального центру чи громади. Для цього необхідно зателефонувати на гарячу лінію, що працює з понеділка по суботу (8:00-18:00): 0800 332 614.

📲Також отримати консультацію можна в месенджерах:
☑️ +38(099) 710 48 72 (вайбер);
☑️ +38(096) 108 60 48 (телеграм).