КОМИШУВАХА – ЯСКРАВИЙ ПРИКЛАД ЗАЦІКАВЛЕНОСТІ МІСЦЕВОЇ ВЛАДИ У РОЗБУДОВІ ВЛАСНОЇ ГРОМАДИ

Сьогодні голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Боговін перебуває у робочій поїздці в Оріхівському, Василівському та Веселівському районах.

З самого ранку очільник регіону відвідав селище Комишуваха. На сьогодні на території Комишуваської селищної ради реалізовуються два об’єкти в рамках програми «Велике будівництво» в Запорізькій області.

Селищний голова Юрій Карапетян розповів, днями розпочалась реконструкція центрального стадіону. Загальна кошторисна вартість проєкту складає 18161,79 тис. грн. Закінчити роботи планується  у жовтні цього року. Вже виконано земельні роботи та проведено підсипку щебеню.

Потім  Віталій Боговін відвідав Навчально-виховний комплекс «Джерело», де триває реконструкція. Вже проведено наступні роботи: утеплення фасаду, заміна покрівлі, заміна систем опалення, водопостачання та водовідведення. Продовжуються роботи на харчоблоці та в спортивному залі. Триває  оновлення матеріально-технічної бази.

На території селища поступово відбудовується ще один об’єкт – Центр первинної медико-санітарної допомоги. Наразі завершується ремонт на третьому поверсі головної будівлі закладу. Також заклад бере участь у проєкті «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури – поліпшення первинної сільської медицини (УФСІ VII)», метою якого є зміцнення центрів первинної медичної допомоги. Проєкт фінансується Урядом Федеративної Республіки Німеччина через Німецький банк розвитку KfW. Проєктом передбачено реконструкцію фасаду та покрівлі лікувального корпусу № 1.

– Як ми бачимо, територія розвивається,  відбудовуються важливі соціальні та інфраструктурні об’єкти. В рамках програми Президента «Велике будівництво» розпочато роботи на стадіоні. Вже на фінальній стадії будівництво НВК «Джерело», який не бачив ремонту 60 років – тобто з початку існування. Поступово ремонтується приміщення лікарні. Заклад знайшов інвестиції на тепломодернізацію  та ремонт покрівлі у Німецького проєкту. Сьогодні бачили, який зробили будинок культури. Тобто, коли територія зацікавлена у розвитку, то знаходяться кошти, інвестори, програми, – наголосив Віталій Боговін.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

https://www.zoda.gov.ua/news/