Комишуваська селищна рада святкує 9 Травня

З 7 по 9 травня, по всій території Комишуваської селищної ради пройшли заходи, присвячені Дню пам’яті та примирення та  Дню перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні. Як розповів в.о. начальника відділу культури, туризму, молоді та спорту Анатолій Лазько, за ці святкові дні було проведено більше 15 мітингів-реквіємів та концертів.

В смт Комишуваха, 7 травня, провели велоестафету під назвою “Єдність в ім’я Перемоги», яка була присвячена пам’яті загиблим і організована з метою розвитку патріотичних почуттів молоді, виховання в неї пошани до історичної пам’яті, дбайливого ставлення до національних багатств і рідного краю, привернення уваги до подій  1939-1945 років. 15 представників з різних сел та селищ, Комишувахи, Одарівки, Жовтої Кручі, Новоіванівки та Шасливого, відвідали Братські могили, поклали вінки та вшанували хвилиною пам’яті тих, хто віддав життя за свою країну, родину, землю.

8 травня учні КЗ«НВК «Джерело» провели операцію «Бузок» — основа її — вшанування пам’яті загиблих.

9 травня на площі КЗ «Територіальний Будинок культури» Комишуваської селищної ради пройшов мітинг-реквієм та концерт «Будь славен, День святої Перемоги». Діти дошкільного та шкільного віку привітали усіх присутніх зі святами, своїми віршами, співами та танцями вшанували живих та загиблих, які боронили рідну землю від ворогів.

Окрім цього, 5 ветеранів з с. Зарічне та Магдалинівка та смт Комишуваха, отримали привітання та матеріальну допомогу від селищного голови Юрія Карапетяна та депутата Запорізької обласної ради Віталія Лупиноса.

Наприкінці святкового заходу гостей та мешканців смт Комишуваха пригостили солдатською кашею та гарячими напоями.